WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onderhoudsvriendelijke tuin

Als je niet zoveel tijd of geen groene vingers hebt, is een onderhoudsvriendelijke tuin ideaal. Een tuin met mooie bestrating en makkelijke planten.

"

Onderhoudsvrije tuin

In een onderhoudsvrije tuin is de bestrating het belangrijkst. Met wat makkelijke planten breng je ook groen in je tuin. Zo heb je een echte tuin, maar toch nauwelijks onderhoud.

Bestrating

Een makkelijk te onderhouden tuin begint bij de bestrating. Een tegel van graniet of basalt is zo hard en dicht dat zich er nauwelijks algengroei op hecht, waardoor schrobben niet vaak nodig is. Mooie buitentegels in 14 kleuren en 7 dessins vind je bijvoorbeeld in de vtwonen tegelcollectie. Welke tegel je ook gebruikt, het is belangrijk dat deze goed wordt gevoegd, bijvoorbeeld met voegmortel. Dit gaat mieren en onkruid tegen.

m1my4ajqcrsnm1my4ajqceso

Bij het gebruik van grind bestaat ook een makkelijke manier om onkruid tegen te gaan, namelijk met gronddoek en een grindmat. Hiermee loopt het grind als bestrating en blijft het op zijn plek.

Beplanting

Een tuin zonder planten is geen tuin, dus groen mag niet ontbreken in de onderhoudsvriendelijke tuin. Een bodembedekker als de vrouwenmantel (Alchemilla mollis) is mooi en hoeft maar een keer in het jaar geknipt te worden. Bamboe Fargesia is ook een onderhoudsvriendelijke plant die niet woekert en heeft, om hem laag te houden, maar eens per jaar een snoeibeurt nodig. Zet de planten in grote groepen bij elkaar en je hebt een prachtige tuin waaraan nauwelijks iets gedaan hoeft te worden.

nog meer: tuinieren