Wat is een leuke boom voor in de tuin?

Buitentegels Solostone Uni Dark Travertine, 70x70x3,2 cm per m ² € 69,95. M.m.v. deens.nl (schommel en kussen van Madam Stoltz), vtwonen.nl (plaid van Van Dijck, bijzettafel van Serax, stoel van Hay, hoge betonlook pot), com-anders.nl (emmer). Beeld vtwonen 04-2022 | Productie Tanja Saarberg | Styling Marlies Does | Fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 04-2022 | Productie Tanja Saarberg | Styling Marlies Does | Fotografie Sjoerd Eickmans

Bomen zorgen voor hoogte in de tuin, ze trekken vogels aan, geven privacy en zorgen voor schaduw, maar zijn groener en frisser dan een parasol. Bekijk verschillende soorten boom in verschillende hoogtes, want er is voor elke tuin een boom. 

Lees verder onder de advertentie

Seizoenen volgen met een boom

Met een boom in de tuin kun je prachtig de seizoenen volgen. In het voorjaar gaat de boom uitlopen, soms bloeien of vol in blad komen staan in de zomer, uiteindelijk verandert de boom in herfstkleuren en komen er soms vruchten tot de boom als silhouet in de tuin staat met kale takken in de winter.

Verschillende hoogtes bomen

We kunnen bomen voor in de tuin in drie verschillende groottes indelen, kijk naar bomen die passen bij de grootte van jouw tuin. De bomen koop je vaak kleiner op stam, maar uiteindelijk groeien ze tot een van deze boomhoogtes:

  • bomen van 6 tot 10 meter hoogte
  • bomen van 10 tot 15 meter hoogte
  • bomen hoger dan 15 meter
Lees verder onder de advertentie

Bomen met een boomhoogte hoger dan 15 meter

Deze grote bomen halen vaak makkelijk een boomhoogte van 15 meter. Deze bomen zijn vaak in een bos, park of langs wegen te vinden. Bekijk in onze plantenindex nog meer bomen.

Bomen met een boomhoogte tussen de 10 en 15 meter

Deze bomen zijn vaak populaire bomen voor in de tuin omdat deze met een boomhoogte tussen de 10 en 15 meter vaak goed in een tuin passen. In onze plantenindex zijn nog meer bomen te vinden.

Lees verder onder de advertentie

Bomen met een boomhoogte tussen de 6 en 10 meter

De meeste bomen vallen in de categorie bomen met een hoogte tussen de 6 en 10 meter. We kunnen deze bomen weer onderverdelen in bolbomen en bloeiende bomen. In de plantenindex staan nog meer bomen beschreven.

Lees verder onder de advertentie

Kleine bomen geschikt voor in pot

Kijk ook eens bij kleine bomen in pot, want er zijn ook veel bomen die goed groeien in een mooie pot. Ideaal voor een kleine tuin.

Boom in de tuin planten

Het verschilt per boom wanneer de boom planten het beste kan. Lees meer bij boom planten of appelboom planten. Geef het eerste voorjaar en zomer voldoende water aan de boom in de tuin. Zorg voor voedzame grond en bemest de bomen in het voorjaar.

Bomen snoeien of bomen kappen

Als een boom te groot worden, dan kun je met bomen snoeien de boom vaak weer mooi in vorm krijgen. Gebruik voor boom snoeien altijd goed snoeigereedschap. Als de groei van de boom echt te hard gaat, kan boom kappen nodig zijn. Vaak geven gemeentes een kapvergunning af met een herplantplicht. Daarin staat van welke grootte er een boom terug geplant moet worden. Maar een boom kappen voorkomen is vaak beter. Een goed advies bij een tuincentrum of kwekerij kan dan heel goed helpen.

Lees verder onder de advertentie