Tuingereedschap

Mand met tuingereedschap Beeld Mand met tuingereedschap
Beeld Mand met tuingereedschap

Als je tuiniert, heb je natuurlijk het juiste tuingereedschap nodig. Maar hoe kun je het juiste tuingereedschap kiezen? In dit artikel wordt het onmisbare tuingereedschap beschreven en geven we aankooptips.

Lees verder onder de advertentie

Aankooptips

  • Je kunt kiezen voor roestvrij of gecoat staal. Roestvrij staal roest niet, maar is ook vrij duur. Coatingstaal (verchroomd) is goedkoper, maar slijt op den duur af.
  • Pas op met hele goedkope producten, ga liever voor kwaliteit.
  • Bij erkende bedrijven krijg je vaak enkele jaren garantie.
  • Koop materiaal met felle kleuren, dan vind je het snel terug.
  • Let op het materiaal van de handvaten. Staal kan bijvoorbeeld erg koud worden in de winter.

Riek

Een viertandige riek wordt ook wel compost- of hooivork genoemd. Je kunt hem gebruiken om het gazon te beluchten. Ook kun je er planten mee uit de grond halen om ze te verpoten. Het voordeel van dit gereedschap is dat de wortels niet worden doorgesneden, zoals dat gebeurt bij gebruik van een spade. Ook kun je hem gebruiken om compost om te zetten of in de aarde te werken. Bloembollen en aardappels rooien is voor de riek ook geen probleem.

Schoffel

Een schoffel heb je nodig om de grond los te maken en onkruid te verwijderen. Door gebruik van de schoffel wordt onkruid losgesneden en kan het niet meer groeien vanwege de losse grond. Ideaal dus om je tuin onkruidvrij te houden. Om de juiste schoffel te kiezen, kun je in het artikel over schoffels kijken.

Lees verder onder de advertentie

Snoeigereedschap

Om planten, struiken en bomen te snoeien, heb je snoeigereedschap nodig. Zo zijn er snoeischaren, snoeizagen en heggenscharen. Lees meer over alle soorten snoeigereedschap of bestel direct snoeigereedschap in onze webshop.

Grasschaar

Als je een gazon hebt, is een grasschaar onmisbaar. Met een grasschaar kun je het gras bijknippen aan de randen en op moeilijk bereikbare plaatsen. Zo zorg je dat het gazon er strak uit komt te zien. Lees hier meer over grasscharen of bekijk onze selectie grasscharen in de webshop.

Spaden en schoppen

Om te kunnen scheppen en spitten heb je een spade of schop nodig. Ook heb je een kleine handschop nodig om plantgaatjes te maken en een handspade om planten te verpoten. Lees meer in het artikel spaden en schoppen, in onze webshop kun je de beste spaden en schoppen bestellen.

Lees verder onder de advertentie

Tuinslang

Een tuinslang kan ook goed van pas komen. Het is namelijk erg veel werk om alle planten met de gieter water te geven. Lees meer in het artikel over tuinslangen of bekijk tuinslangen in onze webshop.

Kruiwagen

Als je een wat grotere tuin hebt, is een kruiwagen prettig. Je kunt hem gebruiken om tuinafval en gemaaid gras af te voeren. Daarnaast kun je er nieuwe planten, struiken en bomen mee naar hun plek rijden. Ook is hij handig om bijvoorbeeld tuingereedschap en aarde te verplaatsen.

Houthakken

Als je zelf hout wilt hakken, heb je daar het juiste gereedschap voor nodig. Wij hebben in het artikel over houthakken al het benodigde gereedschap voor je beschreven.

Lees verder onder de advertentie

Werkkleding

Zorg ook voor goede werkkleding als je in de tuin aan de slag gaat, zoals handschoenen, een tuinschort en laarzen. Voor goede werkkleding kun je kijken in onze webshop.

Kijk eens in onze webshop wanneer je nieuw tuingereedschap wilt aanschaffen.