Tuinslang

Tuinslangwagen Hozelock Beeld Tuinslangwagen - Hozelock
Beeld Tuinslangwagen - Hozelock

Om de planten in de tuin water te geven is een tuinslang bijna onmisbaar. In de kleine tuin of op het balkon kan je eventueel ook gebruik maken van een gieter.

Lees verder onder de advertentie

Soorten tuinslangen

Tuinslangen zijn er in veel soorten en maten. Let bij aankoop altijd goed op dat de slang lang genoeg is om de hele tuin te voorzien van water. Heb je een grote tuin? Dan kan je beter een slang nemen van een stevig materiaal en met een speciale coating die ervoor zorgt dat hij goed glijdt. In een grote tuin zal hij namelijk veel over de grond slepen waardoor de slang sneller zal slijten. Ook in een tuin met veel ruwe ondergronden is het verstandig om voor een stevige slang te kiezen.

Soorten tuinhaspels

Om je tuinslang netjes te kunnen opbergen heb je een haspel nodig. Tuinhaspels zorgen ervoor dat je de slang makkelijk kunt opbergen zonder vieze handen te krijgen. Er bestaan verschillende systemen waar je uit kunt kiezen.

Normale slanghaspel

De meest gebruikte haspel is een verplaatsbare haspel waarbij je de slang kunt opbergen door aan de hendel te draaien. Sommige modellen hebben de hendel bovenop, waardoor je minder hoeft te bukken tijden het opdraaien. Je kunt deze haspels gemakkelijk in de schuur of garage opbergen.

Lees verder onder de advertentie

Slangenbox

Een slangenbox wordt aan de muur bevestigd en zie je dus altijd zitten. Het is een heel handig systeem dat je in staat stelt om zeer snel aan de slag te gaan. Je kunt de slang direct naar de te bewateren plek trekken, zonder dat je hem eerst naar buiten moet slepen en moet aansluiten. Voor het oprollen hoef je alleen even aan de slang te trekken en hij rolt automatisch op.

Spiraalslangenbox

De pipeline spiraalslangenbox van Gardena is een erg innovatief model. De spiraalvormige tuinslang verdwijnt volledig in de box. Deze box kan je in de grond vastmaken, waardoor je dus zo de tuinslang uit de grond kunt trekken. Je moet hiervoor wel een wateraansluiting in de border of het gazon hebben.

Waar te koop?

Je kunt bij onderstaande winkels kijken als je een tuinslang of haspel wilt aanschaffen. Vergeet vooral niet de benodigde koppelstukken te kopen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Bron: Fotografie Hozelock Slangenwagen 90 meter Euro Cart inclusief 50m Flexi Pro