Schoffels

Schoffel Gardena Beeld Schoffel van Gardena
Beeld Schoffel van Gardena

Met een schoffel kun je de grond losmaken en daardoor onkruid verwijderen. De schoffel snijdt het onkruid af bij de wortel. Daarnaast kan het onkruid niet opnieuw wortelen door de losse grond en droogt het uit.

Soorten schoffels

Er bestaan verschillende schoffels met diverse bladen. Bedenk wat je met de schoffel wilt voor je er een aanschaft. Hieronder lees je waar je welke schoffel het best voor kunt gebruiken. Alle schoffels zijn weer onder te verdelen in duw- of trekschoffels. Een duwschoffel gebruik je door hem heen en weer door de aarde te bewegen. Een trekschoffel sla je in de grond en trek je naar je toe. Een duwschoffel kan vaak ook als trekschoffel worden gebruikt.

Rechthoekige schoffel

Een rechthoekige schoffel is zeer geschikt voor het grof verwijderen van onkruid en wildgroei tussen bomen, struiken en planten. Je kunt met een rechthoekige schoffel zowel duwen als trekken indien hij aan vier zijden is geslepen. Deze schoffel is erg geschikt voor een zandgrond border en plantsoen.

Lees verder onder de advertentie

Puntige schoffel

Met een schoffel met punt worden onkruid en grond makkelijker losgeschoffeld.

Ruitvormige schoffel

Een schoffel in ruitvorm gebruik je voor het precieze schoffelwerk. Je kunt hem gebruiken om onkruid onder de wortel los te snijden. Daardoor wordt ook meteen de grond losgeschoffeld.

Ronde schoffel

Een ronde schoffel is erg geschikt voor zandgrond border en plantsoen. Meestal schoffelt hij met een scherpe voorkant.

Lees verder onder de advertentie

Halfronde schoffel

Een halfronde schoffel kun je gebruiken voor bloemperken en grindpaden.

Pendelschoffel

Een pendelschoffel heeft de vorm van een beugel. Deze schoffel functioneert als duw- en trekschoffel. Door de beugelvorm kan je altijd zien waar het mes zich bevindt. De schoffel is aan twee kanten geslepen en werkt lichter dan veel andere soorten schoffels. Je kunt een pendelschoffel aanschaffen bij kopersporen.nl.

Waar te koop?

Schoffels zijn bij alle tuincentra wel te vinden. Wij hebben hieronder een aantal betrouwbare adressen geselecteerd voor tuingereedschap.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie: Gardena CS Schoffel