Tips voor eierschalen in de tuin gebruiken

beeld vtwonen Beeld

Eierschalen, op internet is er allerlei informatie om ze te hergebruiken in de tuin. Bijvoorbeeld als kalk, tegen slakken of als voedsel voor vogels. Gooi eierschalen dus niet zomaar weg, bekijk tips voor eierschalen in de tuin gebruiken. 

Lees verder onder de advertentie

Schrijf je nu in voor de vtwonen nieuwsbrief en ontvang 10 euro shoptegoed!

Eierschalen bevatten veel kalk

Eierschalen bevatten veel kalk en kun je dus in de tuin strooien als de grond meer kalk nodig heeft. Maak de eierschalen fijn en strooi ze bij planten die van kalk houden. Let wel op, want niet alle planten houden van kalk.

Planten die van kalk houden

Over het algemeen houden de volgende planten wel van gras, lees meer over de planten om erachter te komen of ze kalk van eierschalen kunnen gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

De kleur van een hortensia veranderen

Normaal is een hortensia niet heel dol op kalk, maar met behulp van een beetje kalk in de grond kun je wel de kleur van een hortensia veranderen. Lees er alles over in het artikel hortensia kleuren veranderen.

Eierschalen aanvullen op korrelkalk

Waarschijnlijk eet je niet genoeg eieren om je hele tuin te kalken, maar de schalen kunnen dienen als goede aanvulling naast bijvoorbeeld biologische korrelkalk.

Lees verder onder de advertentie

Eierschalen op de composthoop

Heb jij een composthoop in de tuin? Ook eierschalen mogen op de composthoop. Door de eierschalen krijgt de compost calcium en dat helpt de planten met groeien. De eierschalen moeten wel goed klein gemaakt worden voor de composthoop.

Slakken weghouden met eierschalen

De scherpe randjes van eierschalen kunnen ook helpen om slakken bij planten weg te houden. Je kunt de schalen in een kring om een plant leggen die favoriet is bij slakken.

Eierschalen voor vogels

Vogels zijn dol op eierschalen, zij eten deze als snack. De eierschalen die in de tuin liggen kunnen dus opgepeuzeld worden door vogels. Maak de eierschalen wel echt goed klein, zodat deze niet meer herkenbaar zijn als eieren, anders bestaat het risico dat de vogels hun eigen eieren ook gaan eten.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie Girl on Bike