Vlinderstruik planten in de tuin

beeld vtwonen Beeld

De vlinderstruik (Buddleja) is een echte vlinderlokker voor de tuin. En hoe leuk is het om al die prachtige vlinders in de tuin te zien fladderen rondom een bloeiende vlinderstruik. Lees meer over deze bijzondere plant en ook over vlinderstruik planten in de tuin.

Lees verder onder de advertentie

Verschillende soorten vlinderstruiken

Vlinderstruiken zijn er in veel verschillende kleuren en maten. De meeste vlinderstruiken kunnen echt een paar meter in de lengte groeien, maar er zijn ook laagbloeiende soorten. In de plantenindex kun je meer lezen over de vlinderstruik soorten. Denk eens aan de populaire vlinderstruik ‘Pink Delight’ of Buddleja davidii ‘Summer Beauty’.

Wanneer en waar een vlinderstruik planten?

Een vlinderstruik planten kan het beste in het voorjaar of najaar, niet tijdens vorst. De vlinderstruik houdt van een voedingrijke, humusrijke, goed doorlatende en kalkhoudende grond. Zet deze struik niet op een zure grond, want dan kan deze geen voedingsstoffen opnemen. Plant de vlinderstruik op een zonnige plek.

Vlinderstruik snoeien

Iedere Buddleja groeit op eenjarig hout. Snoei de struik daarom na de winter, rond half maart. In juni mogen de nieuwe scheuten getopt worden. Van augustus tot oktober is een geschikte periode om de uitgebloeide bloemscheuten te verwijderen. Kijk bij vlinderstruik snoeien voor meer informatie over het snoeien van deze struik. Gebruik voor het snoeien van een vlinderstruik het juiste snoeigereedschap.

Lees verder onder de advertentie

Nog meer vlinders lokken naar de tuin

Vlinders komen graag in een zonnige tuin om hun lijfje en vleugels op te warmen. Zelf hebben ze bloemen nodig waar ze hun voeding, nectar, met hun roltong uit kunnen zuigen. Gek op vlinders? Kijk dan bij vlinders lokken voor nog meer planten waar vlinders op af komen.