Ton sur ton: dé trend die je meteen wilt toepassen

Verfkleur op de wand Cypria van Carte Colori, 2,5 liter, leren wijn- koeler (brechtmurreatelier.nl). Handgemaakte keuken inclusief kraan, (com-anders.nl). Gekleurde manden aan muur, per stuk, effen blanke mand aan wand, vloerkleed , 150×78 cm, geel linnen servet, 45×45 cm, beige kan, gele mand, mand met deksel, bruin servet, 45×45 cm (couleurlocale.eu). Houten lepels (koconceptstore.nl). Planten en cactus (plantje.nl). Grote roze schaal, oranje borden, roze bakjes, flesje met gele limonade (sissy-boy.com). Houten barkruk, lage kruk (polspotten.nl). Groene borden, groene vaas (householdhardware.nl). Rood potje met deksel, linnen theedoek met strepen (maisonnl.com). Bruin flesje, bruine bakjes klein, (letoile.store). Glazen pot (zarahome.com). Beeld vtwonen 07-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 07-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans

Eén kleur in huis gebruiken lui? Nee joh, juist superchic! De ton sur ton-trend gaat al lang mee en is nu weer helemaal terug van weggeweest. Wij leggen uit wat het inhoudt en hoe je ‘m thuis toepast.

Lees verder onder de advertentie

Kleur op kleur

Ton sur ton klinkt chic, maar het is gewoon de Franse naam voor het kiezen van één kleur in meerdere tinten die je in het hele interieur laat terugkomen. Dat kan in de verf op de muur, de gordijnen, de bank of de accessoires zijn. Lekker makkelijk als je last hebt van keuzestress of gewoon geen genoeg kunt krijgen van één kleur.

Plafond en muren

Het is al lang geen abnormaal voorstel meer: het meeschilderen van het plafond met de muur. Logisch, want op deze manier creëer je warmte, eenheid en rust in je interieur. Ton sur ton in je verf werkt het best als je voor een rustige, lichte tint gaat. Taupe, beige, gebroken wit of pastelkleuren zijn geschikt voor ton sur ton op je muren en plafond.

Muren en kastjes

Vind je het mooi als de meubels als het ware één lijken met de muur, dan kun je ervoor kiezen om de kasten en planken die je tegen de muur zet in dezelfde kleur te schilderen als de muur. Het geeft de ruimte een luxe, authentieke sfeer die tegelijkertijd een oase van rust uitstraalt. Vind je eenzelfde kleur te veel van het goede, dan kun je ook voor een andere tint van dezelfde kleur gaan. Maak de meubels iets lichter of donkerder voor een mooi ton sur ton-effect. Een kleurenwaaier laat zien hoe breed het spectrum is voor je kleur.

Lees verder onder de advertentie

Accessoires en gordijnen

Voer het ton sur ton-palet nog verder door, door ook de gordijnen en accessoires in dezelfde tint te kiezen. Kussens, vazen, kunstobjecten: deze finishing touches versterken het kleurspel. Interieurshoppen wordt zo een eitje: heeft iets niet de juiste kleur, dan gaat het niet in de winkelmand. Zeg maar dag tegen miskopen.

LEES OOK
Zo style je de eettafel met ton sur ton

Shop ton-sur-ton…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 07-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans