4 tips voor het kopen van een nieuwe bank

beeld vtwonen Beeld vtwonen 11-2022 | productie Global Image | fotografie Peter Kragballen
Beeld vtwonen 11-2022 | productie Global Image | fotografie Peter Kragballen

Een nieuwe bank kopen is een behoorlijke aanschaf en de keuze wat betreft banken is reuze. Dit meubelstuk is heel bepalend voor de sfeer in de huiskamer. Daarom wil je natuurlijk graag een goede keuze maken. Wil je weten welke soort bank goed past in je interieur? Lees dan snel verder.

Lees verder onder de advertentie

Nieuwe bank kopen

Kies je voor een designbank die prachtig staat naast die exclusieve lamp, of ga je voor de bank die enorm comfortabel zit? Een kwestie van smaak. Toch zijn er een aantal algemene tips voor als je een bank gaat kopen.

Formaat van de bank

Als je in de winkel langs al die verschillende banken loopt, dan lijken ze kleiner dan wanneer je ze in je eigen huiskamer plaatst. Op deze manier zijn er al aardig wat te grote exemplaren aangeschaft. Meet de bank zorgvuldig op in de winkel en boots deze vorm na in de woonkamer. Bijvoorbeeld door de grond te beleggen met tijdschriften of kranten, of door er een aantal stoelen ter grootte van de bank neer te zetten. Zo krijg je een aardig idee van hoe de bank uitpakt in de ruimte en kun je beter inschatten of hij te groot is. Voor een grote ruimte is het aan te raden om ook een grote bank aan te schaffen, maar twee banken of een bank met twee loveseats kan natuurlijk ook.

Vlekken

Met kinderen of huisdieren in huis is de kans op vlekken op de bank groot. Het is handig hieraan te denken bij de aanschaf van een nieuwe bank. Kies bijvoorbeeld voor een afneembare hoes. Ook op leer maken vlekken minder kans. Dit zijn dus twee handige opties voor wanneer je een goede afneembare bank in huis wilt halen.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Comfort van een bank

Bij het kiezen van een bank is belangrijk te bepalen waarvoor je hem wilt gebruiken. Is het een actieve zitbank? Bekijk dan de banken met een kort zitgedeelte. Meer op zoek naar een relaxbank? Laat dan je oog vallen op een wat diepere bank met een zacht kussen. Wil je er ook op liggen, dan is de lengte van de bank belangrijk en is een hoekbank ook een goede optie. Een uitgesproken relaxbank kun je actiever maken door er grote kussens op te leggen, hierdoor kun je meer rechtop zitten. Handig voor wanneer er visite is.

Kleur van de bank

Een kleurige bank is een echte eyecatcher in de huiskamer, maar kan ook snel vervelen. Handiger is om een bank in een neutrale kleur te kiezen en dan te spelen met kleurige plaids of kussens. Op deze manier kun je de dessins en kleuren eens in de zoveel tijd makkelijker wisselen.

Onze favorieten…

Bron: Beeld 1: vtwonen 11-2022 | productie Global Image | fotografie Peter Kragballen. Beeld 2 & 3: fotografie Peggy Janssen | styling Kim van Rossenberg, Danielle Verheul

Lees verder onder de advertentie