Engelse tuin

De klassieke Engelse cottagetuin is een weldadige mix van kleur en geur. Kronkelpaden, buxushagen en roze tinten; de Engelse tuin is een en al romantiek.

engelse tuin - romantische cottage tuin

Cottage tuin inrichten

De Engelse tuin wordt grotendeels ingericht met vaste (wintergroene) planten. Verder zijn kleurrijke accessoires erg belangrijk. Vooral roze en paarse tinten passen bij de romantische Engelse sfeer.

Planten

Natuurlijk kunnen hanging baskets, met bijvoorbeeld geraniums, niet ontbreken. Ook rozen en hortensia’s zijn klassiekers die horen in de Engelse tuin. Zet ze in sierlijke witte potten en kies als zitplek een houten stoel of tuinbank met ronde vormen. Ook mooi is een rozenboog met klimrozen of een rozenbol. Denk verder aan mosrandjes, kruiptijm, plukbloemen, Zeeuws knoopje en vingerhoedskruid (Digitalis).

Bestrating

Qua bestrating is het belangrijk dat je kiest voor kleine stenen. Traditioneel wordt er in Engelse tuinen gebruik gemaakt van gebakken stenen, maar voor een iets modernere look zijn ook kleine betonstenen geschikt. Kies voor vierkante of rechthoekige stenen, getrommeld of ongetrommeld. De getrommelde steen heeft een iets authentiekere uitstraling.

De bestrating hoeft niet per se donker te zijn in deze romantische tuin, ook warme roodtinten geven een Engels karakter. Dit hoeft niet door de hele tuin. Een strook rode tegels kan bijvoorbeeld een goede toevoeging zijn.

cottage tuin

Producten in de Engelse tuin: doosjes in diverse maten: Present Time; witte schommelstoel: HK Living; kussens, hangmanden en overige plantenmanden: Intratuin; plaid, kaarsen: Ikea

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)

nog meer: inspiratie

Reacties:

Anoniem op 27 augustus 2013 om 15:04

Ik ben helemaal weg van deze tuin. Ik zou graag het ontwerp willen. Is dit mogelijk?

Met vriendelijke groet,

Monique

op 5 september 2013 om 16:32

Dag Monique, een ontwerp hebben wij niet. De tuin is te zien in De Tuinen van Appeltern, je kunt hem daar gaan bekijken en wellicht hebben zij ook een ontwerp voor je.

Anoniem op 22 februari 2014 om 14:03

Ik vind julie ideeen super , wat ik mis is n idee voor wat tipe boom ik kan gebruiken in de klassieke engelse tuin. En prefereer een met wortelgroei die vookomt dat mijn rioolpijpen niet stukgaan. Kunnen julie me helpen hiermee? Alvast enorm bedankt ! Grietjes kees

op 26 februari 2014 om 15:36

Hallo Kees, in een Engelse tuin zijn seringen of kleine fruitbomen erg mooi. In de plantenindex kun je eens kijken welke soort je mooi vindt.