WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Engelse tuin

De klassieke Engelse cottagetuin is een weldadige mix van kleur en geur. Kronkelpaden, buxushagen en roze tinten; de Engelse tuin is een en al romantiek.

engelse tuin - romantische cottage tuin

Cottage tuin inrichten

De Engelse tuin wordt grotendeels ingericht met vaste (wintergroene) planten. Verder zijn kleurrijke tuindecoratie erg belangrijk. Vooral roze en paarse tinten passen bij de romantische Engelse sfeer.

Planten

Natuurlijk kunnen hanging baskets, met bijvoorbeeld geraniums, niet ontbreken. Ook rozen en hortensia’s zijn klassiekers die horen in de Engelse tuin. Zet ze in sierlijke witte potten en kies als zitplek een houten stoel of tuinbank met ronde vormen. Ook mooi is een rozenboog met klimrozen of een rozenbol. Denk verder aan mosrandjes, kruiptijm, plukbloemen, Zeeuws knoopje en vingerhoedskruid (Digitalis).

Bestrating

Qua bestrating is het belangrijk dat je kiest voor kleine stenen. Traditioneel wordt er in Engelse tuinen gebruik gemaakt van gebakken stenen, maar voor een iets modernere look zijn ook kleine betonstenen geschikt. Kies voor vierkante of rechthoekige stenen, getrommeld of ongetrommeld. De getrommelde steen heeft een iets authentiekere uitstraling.

De bestrating hoeft niet per se donker te zijn in deze romantische tuin, ook warme roodtinten geven een Engels karakter. Dit hoeft niet door de hele tuin. Een strook rode tegels kan bijvoorbeeld een goede toevoeging zijn.

cottage tuin

nog meer: tuinieren