Tips voor een geluidswerende schutting met kokos

beeld vtwonen Beeld

De meeste mensen kiezen voor een schutting van hout, hardhout of kunststof. Maar wanneer je bijvoorbeeld aan een drukke weg woont en last hebt van geluidsoverlast in de tuin, zijn die schuttingen vaak niet genoeg om geluid uit de tuin te weren. Een geluidswerende schutting is dan een betere optie. Bekijk de tips voor geluidsoverlast in de tuin tegen gaan met een schutting.

Lees verder onder de advertentie

Schutting kiezen bij geluidsoverlast in de tuin

Houten of kunststof schuttingen zijn vrij hard en hebben vaak veel kieren, naden en gaatjes. Daardoor zijn deze schuttingen nauwelijks geluidsdempend. Als je naast een lawaaiige weg woont, kan dat vervelend zijn. Je kunt planten of struiken tegen de schutting plaatsen, omdat een plant wel wat geluid absorbeert, maar dit zal slechts in lichte mate helpen.

Zo werkt een geluidswerende schutting

Heb jij behoefte aan een geluidswerende schutting? Bekijk de video met meer uitleg over hoe het weren van geluid werkt met behulp van kokosvezels. Hieronder kun je meer lezen over geluid weren met een schutting.

Lees verder onder de advertentie

Geluid buiten absorberen en isoleren

Er is een verschil tussen geluid absorberen en geluid isoleren. Absorberen zegt iets over de terugkaatsing van het geluid als dat tegen het scherm aankomt. Geluidsisolatie zegt iets over de totale afname van het geluid. Een Kokowall® geluidsscherm is gemaakt van kokos. Kokos heeft als eigenschap dat het geluid absorbeert. Het scherm is daarnaast vrij van kieren, naden en gaatjes. In het midden van het scherm zit een isolerende plaat waardoor hij een dubbele functie krijgt: hij absorbeert en isoleert geluid. Aan weerszijden van de isolatieplaat zit een koker gemonteerd, gemaakt van gerecycled kunststof met daaromheen kokos.

Kokos als geluidswering in de tuin

Met een Kokowall® geluidsscherm bereik je een geluidsreductie van ongeveer 30 decibel. Bij een afname van 6 decibel wordt het geluid in je tuin al gehalveerd. Deze schutting heeft ook een duurzame en natuurlijke uitstraling, vooral als je er klimplanten tegenaan laat groeien, die hechten zich goed aan de vezels van kokos.

Bron: Beeld: Kokosystems

Lees verder onder de advertentie