Kokosschutting plaatsen

Kokos schutting Beeld Kokos schutting
Beeld Kokos schutting

De houten schutting kennen we allemaal, maar je kunt ook andere soorten schuttingen plaatsen, zoals een kokosschutting. Je kunt kiezen voor een schutting met stalen palen of met houten palen.

Lees verder onder de advertentie

Schutting van stalen palen

In deze video zie je hoe je een geluidswerende kokosschutting plaatst met stalen palen. Geluidswerende schermen moet je natuurlijk kierdicht monteren. Daarvoor zijn stalen palen met een H-profiel ideaal, met deze palen zit er namelijk geen kier meer tussen. Verder heb je het volgende nodig om de schutting te plaatsen: touw, piketje, grondboor (kun je huren), spade, waterpas, accuboor, zelftappers, moker, kant-en-klaar beton.

  1. Zet de palen een meter diep in de grond.
  2. Laat het scherm in de u-vorm van de paal glijden, het scherm zakt op de bout en blijft dus vanzelf staan.
  3. In de schermen zitten voorgeboorde gaten, met de zelftappers kun je het scherm daarin vastzetten.
  4. Zet de rest van de schermen op dezelfde wijze vast.
  5. Plaats de schutting goed tot op de grond met een klein beetje grond ertegenaan, zodat er geen geluid meer doorheen kan.
Lees verder onder de advertentie

Schutting van houten palen

Tegen houten palen kun je van alles zetten om een schutting te maken, zoals: rabatdelen, planken, schermen van hout of geluiddempende schermen (Kokowall). Meet precies de tuinkant die je wilt gaan afscheiden en kijk hoe dat met schuttingdelen het beste uitkomt. Vergeet niet de dikte van de houten palen mee te rekenen.

  1. Span een rechte lijn, waar je de schutting langs plaatst.
  2. Boor of graaf het eerste gat, voor de eerste paal. Zet de paal in het gat en stamp even goed aan. Zet hem daarna in het lood en stamp hem nog eens extra aan.
  3. Pak vervolgens een L-beslag en boor voor met een boortje van ongeveer zes milimeter. Maak daarna een gaatje in de paal en schroef hem erin.
  4. Boor nu de zelftappers in het stalen frame tegen de paal aan. De zelftappers hebben een scherpe punt en vreten zich letterlijk in het frame. Je hoeft dus niet voor te boren.
  5. Heb je de erfafscheiding eenmaal staan, dan kun je de schutting ook nog eens in het groen zetten met klimplanten. Lees meer bij klimplant tegen schutting.
Lees verder onder de advertentie

Voor meer informatie: Kokosystems