Design shoppen in Arnhem

beeld vtwonen Beeld

Van shoppen worden we blij en hoewel wij vrij veel van onze aankopen online doen (want dat kan lekker vanuit je luie stoel met een kopje thee en een stukje chocola erbij), kunnen we intens gelukkig worden van mooie échte winkels met zorgvuldig samengestelde collecties en inspirerende hoekjes.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Favoriete labels

Meijer & Floor – onlangs verhuisd naar Building 026 aan de Koningsstraat in Arnhem – is zo’n winkel waar ons hart sneller van gaat kloppen. Daar verkopen eigenaren Elly Meijer en Robert Floor al onze favoriete labels onder één dak. Van de mooiste porseleinen klokjes en vaasjes van Elke van den Berg en toffe items van Menu tot de meubels en accessoires van Scandinavische topmerken als Muuto en Hay, maar ook klassiekers van Linteloo en Pastoe.

Deze stoere, nieuwe locatie (maar liefst 500 m2) heeft een industriële uitstraling met prachtige grote raampartijen die voor veel licht zorgen. Een hele fijne plek om heerlijk te neuzen en inspiratie op te doen. Voor zowel voor een cadeautje als een uitgebreid interieurplan ben je hier aan het goede adres. Leuk weetje: het huis van Elly en Robert stond in vtwonen 4 van dit jaar, even opzoeken dus!

Meer hotspots in Arnhem

Tegenover de winkel kun je neerstrijken op één van de vele terrasjes, waaronder die van de Urban Chef – de kaas-pompoenbonk met parmaham is hier écht een aanrader – en om de hoek is het heerlijk toeven in de binnentuin van Dudok. Vergeet niet een taartje te eten bij Hemels in de Kerkstraat, wat overigens een heel leuk straatje is. Hier vind je namelijk ook van Mij, Bos & Heij, Coming Soon en in het verlengde van de Kerstraat, op Eiland 6 is Jones gevestigd. Aan de Klarendalseweg vind je nog meer fijne adresjes, waaronder de winkel van Lenneke Wispelwey.

Tip: bezoek Arnhem tijdens de Arnhemse Stockdagen van donderdag 23 t/m zondag 26 juni en scoor coole items voor mooie prijzen!

PRCHTG

beeld vtwonen Beeld

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Lees verder onder de advertentie