bloggersStudentdesign

Stijlvol badderen in een badkamer vol design

 
Speelgoedbootjes van ontwerper Anna Ulmer
 
Geschreven door:
Leestijd 3 minuten

De ene persoon schiet de badkamer in en uit voor een snelle douche, de ander maakt van het badderen een rustig zen-moment. Hoe dan ook, de badkamer is een onmisbare ruimte in ieder huis. Daarom richten Max en Guido van StudentDesign de schijnwerpers op designitems die er een paradijs van maken.

Lees verder onder de advertentie

Speelgoedboot voor volwassenen

Als kind konden we uren met een badeend spelen. Anna Ulmer bedacht een volwassen versie van de badeend: ronddobberende bootjes die zich op verschillende manieren voortbewegen in bad. Alle drie de bootjes worden op niet-elektrische manier voortgestuwd: één via een ballon die lucht in het water blaast, één door een opwindsysteem en één met behulp van een waxinelichtje. Die laatste 'stoomboot' komt in beweging door de warmte van de vlam. De bootjes hebben een waterafstotend laagje en zijn gemaakt van vurenhout. De (kunststof) vaarmechanismen kun je eenvoudig verwisselen. Laat die badkuiprace maar komen!

Duurzame zeep

Houd je van douchen? Je bent zeker niet de enige! Helaas komen hier vaak nog grote plastic shampooverpakkingen bij kijken. Dat is natuurlijk niet zo duurzaam. Ontwerpster Jonna Breitenhuber bedacht een o-zo-simpele oplossing. Haar 'Soapbottles' zijn gemaakt van zeep. Het ontwerp is dus tegelijkertijd verpakking en product. Bij elke douchebeurt gebruik je of de zeep als douchegel óf de shampoo die in de Soapbottle als vloeistof aanwezig is. Twee vliegen in één klap dus! Pluspunt aan het ontwerp is dat de verpakking (de zeep) gaandeweg oplost en je nooit meer met afval komt te zitten. Dat het ontwerp impact kan maken zie je terug in een simpele rekensom. Jaarlijks gebruiken we gemiddeld bijna 10 plastic shampooflessen per persoon. Met dit plasticloze ontwerp wordt jouw douchebeurt dus een stuk duurzamer.

‘Soapbottle’ van ontwerper Jonna Breitenhuber
‘Soapbottle’ van ontwerper Jonna Breitenhuber
Lees verder onder de advertentie

Stijlvolle tandenborstel

Tandenborstels gaan er steeds futuristischer uitzien, maar we zetten die coole borstels nog al te vaak in een viezig glas naast de wastafel. Dat dit ook anders kan laat ontwerper Josh Lyman zien. Vanuit zijn fascinatie voor producten die onderbelicht zijn – zoals een tandenborstelhouder – gaat hij juíst daarmee aan de slag: 'Mijn oude tandenborstelhouder was een alledaags glas met een kapje met vier gaten.' Josh vervolgd: 'Onderaan verzamelde zich stilstaand water dat na een dag al vies was. Het geheel nam onnodig veel ruimte in beslag.' Josh heeft zijn tandenborstelhouder op zo'n manier ontworpen dat het net als een ladder tegen de muur kan leunen. Door het golvende oppervlak, dat geïnspireerd is op de zee, kunnen er verschillende borstels (of scheermesjes) tegenaan worden geplaatst. Allemaal los van elkaar, wat wel zo hygiënisch is! Gaaf om te zien hoe zo'n 'simpel' idee de look van je tandenborstel kan versterken en het de badkamer pimpt.

Tandenborstelhouders van ontwerper Josh Lyman
Zeepblok van ontwerpers Sara Monacchi, Luca Toscano, Maria Testelli en Luca Viscardi

Bijzonder zeepblok

Het laatste ontwerp van dit blog komt uit Italië – het land van ontwerpers Sara Monacchi, Luca Toscano, Maria Testelli en Luca Viscardi. In Bella Italia zie je regelmatig onvoltooide bouwwerken. Van huizen zonder dak tot betonnen stellages zonder ramen; alsof de bouwploegen en kranen gisteren zonder pardon van het terrein zijn verdwenen. Een enorme domper voor de prachtige mediterrane landschappen in het land van zon, pasta en schepijs! De ontwerpers van dit design transformeren deze bouwvallen tot bouwstenen en geven zo blijk aan de Italianen die hun handen zogezegd wassen in onschuld. Hoe geven ze dit vorm? Met zeepblokken. De vier blokken hebben elk een unieke textuur, vorm en geur. Door zaden aan de zepen toe te voegen krijgen ze een oud 'stenen' uiterlijk en wordt een bouwval nagebootst. Onvoltooid bouwwerk of niet – de zeepblokken zijn een aanwinst voor elke badkamer. En zo zie je maar dat je jouw badkamer net wat meer smoel geeft met een beetje moeite.

Lees verder onder de advertentie

StudentDesign

beeld vtwonen

Max Hochstenbach en Guido Lok richtten drie jaar geleden het platform StudentDesign op. Daar delen zij de meest inspirerende, innovatieve en duurzame ontwerpen gemaakt door studenten van over de hele wereld: van Japan tot Brazilië en van Amerika tot Denemarken. Op vtwonen.nl laten zij de meest bijzondere ontwerpideeën zien. Wil je meer zien? Hier vind je alle vtwonen blogs van StudentDesign of neem een kijkje op hun Instagram of website!

Bron: Tekst StudentDesign | Fotografie via ontwerpers

Lees verder onder de advertentie