Beestachtige ballondieren
Wie kent ze niet: de ballondieren. Altijd een hit op kinderfeestjes, vooral de hond. Wie ballondieren een upgrade wil geven kan terecht bij Israëlisch ontwerper Savyon Begun. Hij ontwerpt bijpassende accessoires voor ballondieren zodat ze een romp, poten en een hoofd krijgen en veel beter als speelgoed te gebruiken zijn. Hoe het werkt? Je blaast de ballon op, kunt 'm eventueel vervormen en legt er een knoopje in. Daar verbind je 3D geprinte elementen aan. Tada, het design speelgoed is klaar.
Schoolstoel
Weet je nog dat iedereen op de basisschool verschillende hoogtes stoelen had? De reuzen in de klas kregen superhoge stoelen, terwijl de kleintjes op lage varianten zaten. Ontwerper Alexander Schul uit Maastricht zat na een flinke groeispurt als kind op de verkeerde stoel en dacht dat hij vast niet de enige was. Hij blijkt gelijk te hebben. Studies laten zien dat 83% van de kinderen op verkeerde stoelen zitten. Alexander bedacht een oplossing: een traditioneel ogende stoel die eenvoudig te verstellen is. Dat brengt voordelen met zich mee: kinderen zitten beter, scholen hoeven nog maar één stoel per kind aan te schaffen én het minderen van meubels is duurzamer. Wij hebben nog één vraag: waarom was dit er niet toen wij op de basisschool zaten?
“Waarom was dit er niet toen wij op de basisschool zaten?”
Bouwpakket loopfiets
Veel kinderen gaan eerst aan de haal met een loopfiets voor ze leren fietsen. Léa Bonvallat ontwierp er een die supereenvoudig in elkaar te zetten én om te bouwen is. Groeit jouw kind waar je bij staat? Dan verhoog je het zadel en stuur gewoon. Wiel kapot? Je monteert zo een nieuwe. Fijn voor je portemonnee én het milieu.
Speelkruk
Stilzitten is voor weinig kids een sterk punt. De speelgoedkruk van Hyeona Kim en WooSeok Lee uit Korea is geboren uit de ervaring die Hyeona opdeed toen ze werkte op de kleuterschool. Ze zag kinderen spelen met álles dat binnen handbereik lag, van blokken tot papier (en ja, ook het eten op hun bord). Om kinderen te stimuleren in hun creativiteit maakte ze de kralenkruk: de ene kant dient als zitmeubel, de andere – onderkant – als speelgoeditem. Het kralendoolhof zorgt voor plezier, ruimtelijk inzicht en motorische ontwikkeling.
“Het kralendoolhof zorgt voor plezier, ruimtelijk inzicht en motorische ontwikkeling.”
StudentDesign
Max Hochstenbach en Guido Lok richtten drie jaar geleden het platform StudentDesign op. Daar delen zij de meest inspirerende, innovatieve en duurzame ontwerpen gemaakt door studenten van over de hele wereld: van Japan tot Brazilië en van Amerika tot Denemarken. Op vtwonen.nl laten zij de meest bijzondere ontwerpideeën zien. Wil je meer zien? Hier vind je alle vtwonen blogs van StudentDesign of neem een kijkje op hun Instagram of website!
Bron: Tekst StudentDesign | Fotografie via ontwerpers