Haakliefhebber? Dit zijn de 5 leukste haakblogs!

Vloer Briljant Project van Interfloor, bed Ikea, lamp Pols Potten, theekist gevonden op straat in Groningen met ijzeren blad gemaakt door vriend van Rudie, broodtrommel en slinger Bij Lokaal, kan Carlotte Antiek en Brocante, gestreepte kussens zelfgemaakt van vintage katoenen stoffen van grootouders, zwart kussen Kleur op Kleur Interieur, wit beddengoed Livello, sprei Crewel, gehaakte sprei gemaakt door Rudies moeder.  Beeld vtwonen 04-2021 | productie en styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen | tekst Anna van der Heijden 
Beeld vtwonen 04-2021 | productie en styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen | tekst Anna van der Heijden 

Het druilerige weer leent zich uitstekend om met een kop thee en wat haakwerk op de bank te kruipen. Nog geen haakprofessional? Er zijn tal van haakblogs die ook de beginnende haker helpen bij het maken van de mooiste sierkussens, pannenlappen en plaids. Om je op weg te helpen, zochten wij de 5 leukste haakblogs. Voor de beginnende en gevorderde haker. Het haken kan beginnen!

Lees verder onder de advertentie

1. Yarnsea

Aan ideeën op de blogs van Yarnsea geen gebrek. De blogposts staan namelijk vol creatieve en uiteenlopende gehaakte ontwerpen. Van pannenlappen tot een trui. Weet je niet hoe je hier tijd voor kunt vrijmaken? Lees dan het inspirerende blog van Melissa.

2. Wolplein.nl

Het fijne aan de blogs van Wolplein.nl is dat je er niet alleen alles kunt lezen over breien en haken, je koopt hier ook meteen alle benodigdheden. Daarnaast wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je een gehaakt item kunt maken. Tip! Bekijk ook eens de afleveringen van Koffie & Wol.

3. byClaire

Boeken, patronen, workshops, kleurinspiratie, webshop en een blog: op byClaire kun je écht voor alles over haken terecht. Dit blog is ideaal om te ontdekken wat jij graag wilt haken. Eenmaal iets uitgekozen? Dan kun je door middel van het patroon en de bijbehorende werkomschrijving zelf het item haken.

Lees verder onder de advertentie

4. Gek op haken

‘Gek op haken’ is dé plek voor originele tutorials over het maken van veel verschillende patronen. Wat dacht je van een gehaakte waxinelichthouder, theedoek of een trui? Daarnaast geeft het team achter Gek op haken inspiratie voor patronen, leuke verhalen en kun je lid worden.

5. Vicarno

Ook op de blog Vicarno vind je haakpatronen en wordt er goed uitgelegd hoe je zelf een sjaal of vest haakt. Daarnaast kun je de blogger achter Vicarno volgen bij alle evenementen die zij bezoekt. Erg leuk: de ontwerpen van de blogger zelf zijn regelmatig in tijdschriften te vinden.

Bron: beeld: vtwonen 04-2021 | productie en styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen

Lees verder onder de advertentie