Waarom PRCHTG zo van keramische accessoires houdt

beeld vtwonen Beeld

Niet alleen mét een bloemen erin, ook als losstaande objecten stelen vazen van keramiek de show. In dit blog vertellen Jessica en Fleur van PRCHTG waarom zij fan zijn van keramische accessoires en welke designers hun harten hebben gestolen.

Lees verder onder de advertentie

Waarom keramische accessoires?

Waarom keramische accessoires ons zo aanspreken? Heb je even? Het materiaal, de matte of juist glanzende afwerking, de vaak ambachtelijke manier van produceren, de liefde die de kunstenaar in zijn werk stopt, noem het maar op! Door de jaren heen is onze verzameling nogal uit de hand gelopen. Maar we worden er gewoon zo blij van. Van iedere toevoeging aan de collectie worden we dolgelukkig. Vooral als we ze dan in een gezellige, gekleurde groep bij elkaar zien staan.

Lege vazen als accessoires

Iemand vroeg ons laatst waar we onze lege vazen laten. Nou, je ziet het: ze staan gewoon in de kast. Sommige in de lege schappen, andere vazen achter deurtjes. Zo wisselen we ze steeds af. Wat ons betreft lenen sommige vaasjes zich zelfs beter als kunstobject dan bloemenvaas.

Siup Studio

De Poolse makers van Siup Studio hebben de trend helemaal door. De soms wat eigenaardige vormen van hun keramiek doen het fantastisch in een groep. Kies verschillende kleuren en texturen, zoals wij dat deden. De blauwe doet bijna harig aan, de rode heeft een subtiel gradient naar wit en de gele heeft een kunstige vormgeving.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Ana Seixas

Portugese keramist Ana Seixas verraste ons met haar waanzinnige lampjes. Met namen als Klaus, Dieter en Werner en unieke neuzen en kleurtjes, kun je niet anders dan vrolijk van ze worden. Ze zijn met de hand beschilderd. En met liefde, dat straalt ervan af. Deze vrolijke Fransjes hebben misschien een ietwat kinderlijk karakter, maar bij ons kregen ze gewoon een plekje in de schatkast in de woonkamer.

Frauklarer

Uitzondering in deze blogpost is het werk van Frauklarer, dat gemaakt is van composietmateriaal Jesmonite. De vazen mogen er wat ons betreft toch tussen, omdat ze qua vorm en materiaal zo heerlijk matchen met echt keramiek. En zeg nou zelf, zie jij het verschil? De Ripples & Waves collectie combineert zachte kleuren en ronde vormen: op en top vrouwelijk qua uitstraling. Het lage vaasje kan ook dienst doen als tandenborstelhouder – waarom zou je in de badkamer niet voor een designstuk gaan?

PRCHTG

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar tecombineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgevingeruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica enFleur van PRCHTG zijndagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekendScandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek vanonontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam:design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnstemerkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: Tekst en fotografie PRCHTG