Binnenkijken in een kleurrijk familiehuis
Na een ongeplande renovatie straalt Sanne en Freddy's huis in Den Bosch warmte en creativiteit uit. Hun zoektocht naar een huis met karakter aan de rand van het stadscentrum bracht hen naar deze woning. De vorige bewoners hadden onlangs de keuken en badkamer vernieuwd, waardoor het direct bewoonbaar was. Maar ze hadden niet kunnen vermoeden dat ze een jaar later de hele benedenverdieping zouden transformeren. De tussenmuur werd gesloopt en maakte plaats voor een strakke betonvloer die het verouderde parket verving. Freddy zocht een mooie plek voor zijn platen en draaitafels. 'Elke ochtend als ik beneden kom, zet ik muziek op', zegt hij. 'In overleg met de meubelmaker hebben we een enorme wandkast van Fins vurenhout uitgedacht. Overal zijn vakken en bakken voor opslag en mijn platencollectie heeft alle ruimte. De kast is de blikvanger van de kamer.' Het houten materiaal zorgt voor warmte in het interieur en legt het accent op de wandkast. Kijk binnen in het huis van Sanne en Freddy in Den Bosch.
Binnenkijken in een huis in Amsterdamse-Schoolstijl met toren
Hun eerste bod was niet hoog genoeg, maar anderhalf jaar later klopten ze toch nog een keer aan bij dit bijzondere huis. Deze keer met succes. Nu wonen Quirine, Roland en hun kinderen in een sprookjesachtige woning midden in Amsterdam. 'We vielen voor het enorme trappenhuis en de toren.' vertelt Quirine. 'En de locatie natuurlijk, met het Museumplein op steenworp afstand en op een paar minuten wandelen van het Vondelpark. En hoeveel huizen in Amsterdam hebben een voortuin, achtertuin én dakterras?' Met de verbouwing hebben ze zo veel mogelijk glas-in-loodramen behouden. Dat geeft het huis een bijzondere uitstraling, maar is ook erg bepalend voor het kleurpalet. Meubels en muren moeten wel matchen met de kleuren van het glas. Zo kreeg de inbouwboekenkast samen met de muren een uitgesproken paarstint en hangen er gele gordijnen voor de ramen. Door de kast dezelfde kleur als de muur te geven, wordt het een rustig geheel. Dankzij de bijzondere architectuur van het huis, de persoonlijke inrichting en de perfecte locatie is het gezin hier zielsgelukkig. 'Dit is absoluut ons droomhuis', zegt Quirine. Lees hier meer over het huis van Quirine en Roland.
Binnenkijken in een kleurrijk koetshuis in Den Bosch
Ook al hadden ze net een complete renovatie in Rosmalen achter de rug, Roel en Ruud konden geen weerstand bieden aan dit historische koetshuis, hartje Den Bosch. Dus begonnen ze opnieuw. Met als uitkomst een kleurrijk koetshuis. Het kleurgebruik is druk en wisselend, maar toch overzichtelijk. 'Wat wij belangrijk vinden, is een neutrale basis. Zo'n betonvloer is dan fijn: daar kan hout bij, daar kan tapijt bij, er kan eigenlijk alles bij. We houden ook van frisse kleuren, dus dat zit in de basis van het schilderwerk. En dat combineren we dan met vrolijke accenten. Een houten boekenkast met kleurrijke boeken en accessoires, een leuk behang…' Er zijn ook dingen uit Rosmalen opnieuw gebruikt. 'De houten kast in de woonkamer is precies hetzelfde, maar met een andere indeling.' Het resultaat is een sfeervol, praktisch en kleurrijk koetshuis voorzien van rust en ruimte. En dat pal in het centrum van 's-Hertogenbosch. Kijk binnen in het koetshuis van Roel en Ruud.
Binnenkijken in een omgebouwde woonboerderij uit 1890
Een donkere woonboerderij uit 1890 eigenhandig ombouwen tot een licht familiehuis? Paulien en Geert durfden het aan. Ze bedachten creatieve oplossingen, hergebruikten originele materialen en realiseerden op hun eigen terrein een plek voor Pauliens ouders. Paulien en haar man Geert hebben een drukke twee jaar achter de rug, maar het was het waard: ze wonen nu in hun droomhuis in het Brabantse Gassel. Vanuit kostenoverwegingen, en omdat ze een handige familie zijn, deden ze vrijwel alles zelf. 'De glasvliesgevel is zo'n beetje het enige in huis dat we niet zelf maakten.' Onder de glasvliesgevel hebben Paulien en Geert een wandkast geplaatst tot aan het schuine plafond. Ze kozen voor een witte kleur voor de kast, net als de muur. Hierin hebben ze, naast de televisie, allerlei kleurrijke accessoires gezet. Kijk binnen in de omgebouwde woonboerderij.
Binnenkijken in een oude sierlijstenfabriek in Brussel
In het midden van hun eigen Brusselse buurt stuitten Bertrand en Eloïse op iets bijzonders: een enorme, verlaten lijstenfabriek. De machines stonden er nog en het was erg donker. Maar een nieuwe vloer, slim geplaatste ramen en een kanjer van een trap deden wonderen. De bewoners bezoeken graag vintage- en brocantewinkels, kringlopen en online marktplaatsen. 'Onze meubels en accessoires komen overal en nergens vandaan, vaak weten we niet eens meer waar we iets hebben gevonden. In dit huis staan ook veel objecten die zich al in het pand bevonden toen het nog een fabriek was. 'Daarvan hebben we zo veel mogelijk hergebruikt. We vinden het belangrijk om zulke materialen te recyclen: vanwege duurzaamheid, uit respect voor de geschiedenis van een gebouw en om het vakmanschap waarmee ze zijn gemaakt.' Ook Bertrand en Eloïse hebben gekozen voor een witte kastenwand in hun woonkamer. Zij kozen ervoor om deze achter de bank te plaatsen. Bijna de hele wand wordt gebruikt voor de kast. Kijk binnen in de oude sierlijstenfabriek in Brussel.