Dit heb je nodig voor cannelés de Bordeaux:
• 1 vanillestokje
• 475 ml volle melk
• 50 g ongezouten roomboter + extra voor invetten
• 3 eieren
• 50 ml rum
• 200 g suiker
• 125 g bloem
“Kokossnippers en een klodder kweeperengelei maken dit heerlijke cakeje extra feestelijk”
Zo maak je het
- 1.
Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit en het stokje toe aan de melk en boter. Verwarm alles zachtjes tot het begint te koken, zet het vuur laag en laat 15 minuten trekken. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit.
- 2.
Klop de eieren luchtig en roer ze voorzichtig door het lauwe mengsel.
- 3.
Voeg de rum toe.
- 4.
Meng in een aparte kom de suiker en de bloem door elkaar. Klop dit tot een glad beslag met het melkmengsel.
- 5.
Bewaar het beslag in een afgesloten verpakking minimaal 24 uur in de koelkast.
- 6.
Op dag 2 verwarm je de oven voor op 240ºC en vet je de bakvorm in met boter. Roer het beslag goed door en vul de vormpjes.
- 7.
Bak de cannelés 5 minuten op 240ºC en vervolgens nog 45 à 50 minuten op 180ºC. De buitenkant moet knapperig zijn, de binnenzijde zacht. Het resultaat kan per oven verschillen, pas indien nodig de temperatuur van je oven aan.
- 8.
Haal de cannelés meteen uit de vorm, dan blijven ze het knapperigst, en laat ze afkoelen.
LEES OOK:
Chai naked cake: hét recept dat elke kerst tot een hoogtepunt maakt
Bron: vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek