vtwonen Landelijk

Dit recept is altijd een succes: Jolie's romige pastinaak-truffelsoep

Servies en borden Caroline Ceramics. Zilveren lepels cadeau van Jolies ouders. Theedoek Humdakin. vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | tekst Anneleen Peeters
vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | tekst Anneleen Peeters
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig voor de pastinaak-truffelsoep (4 personen)

• 1 ui, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 500 g pastinaak, geschild en in stukjes
• 750 ml groente- of kippenbouillon
• 100 ml kookroom of plantaardige room
• 2 el olijfolie
• peper en zout naar smaak
• truffelolie
• truffelpasta
• eventueel verse peterselie of bieslook ter garnering

“Mijn man en ik koken graag. Ook voor vrienden, dan dekken we de tafel mooi. Deze soep is altijd een succes”

De groenten liggen in een brocante schaal. vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | tekst Anneleen Peeters
vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | tekst Anneleen Peeters
Lampen Household Hardware. Rek Liova Design. Kunstwerk Huize Jolie. Planken onder andere Humdakin en Robuust Maatwerk. vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | tekst Anneleen Peeters
vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | tekst Anneleen Peeters

Zo maak je het

  1. 1.

    Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de pastinaak toe en bak 5 minuten mee.

  2. 2.

    Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat zo'n 20 min. zachtjes koken tot de pastinaak zacht is.

  3. 3.

    Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe, roer door en warm kort mee.

  4. 4.

    Breng op smaak met peper, zout en een scheutje truffelolie. Serveer met wat verse kruiden en truffelpasta erbovenop.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK:
Onweerstaanbaar recept: knapperig herfstbrood met vers geplukte paddenstoelen van Floorabella

Bron: vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | tekst Anneleen Peeters