Dit heb je nodig voor de pastinaak-truffelsoep (4 personen)
• 1 ui, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 500 g pastinaak, geschild en in stukjes
• 750 ml groente- of kippenbouillon
• 100 ml kookroom of plantaardige room
• 2 el olijfolie
• peper en zout naar smaak
• truffelolie
• truffelpasta
• eventueel verse peterselie of bieslook ter garnering
“Mijn man en ik koken graag. Ook voor vrienden, dan dekken we de tafel mooi. Deze soep is altijd een succes”
Zo maak je het
- 1.
Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de pastinaak toe en bak 5 minuten mee.
- 2.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat zo'n 20 min. zachtjes koken tot de pastinaak zacht is.
- 3.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe, roer door en warm kort mee.
- 4.
Breng op smaak met peper, zout en een scheutje truffelolie. Serveer met wat verse kruiden en truffelpasta erbovenop.
LEES OOK:
Onweerstaanbaar recept: knapperig herfstbrood met vers geplukte paddenstoelen van Floorabella
Bron: vtwonen Landelijk 10-2025 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | tekst Anneleen Peeters