Paasbloemen stylen: deze kleur bloem past bij je woonstijl

null Beeld styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma
Beeld styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma

Denk aan Pasen en de kans is groot dat je een rijk gedekte tafel, paaseieren, een overvloed aan chocolade en versiering met paastakken voor je ziet. Maar wat dacht je van paasbloemen? Die fleuren het huis nog meer op en hijst het interieur in een paasjasje. Qua kleur kun je alle kanten op, maar déze past bij je woonstijl.

Lees verder onder de advertentie

Paasbloemen stylen

Dé kleur die bij Pasen past is het onmiskenbare en typerende geel. Van knalgeel tot lichtgeel en alle varianten daar tussenin. Maar ook kleuren als lichtblauw, pastelroze en frisgroen sluiten goed aan bij Pasen. Met een boeket gele bloemen zoals narcissen of tulpen zit je altijd goed én haal je de lente in huis.

Design woonstijl

In een interieur met design look zie je veel naturel-, zwart- en wittinten, felgekleurde accenten en zachte kleuren als grijs, roze en blauw. Een paasboeket dat bij deze woonstijl past bestaat dan ook het best uit deze kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een witte tulp met enkele roze tulpen als accentkleur erbij. Zet het boeket in een strakke zwarte of witte vaas, om de design sfeer te behouden.

Landelijke woonstijl

Eenvoudig en robuust, met liefde voor pure vormen, materialen en kleuren: dat omhelst de landelijke woonstijl. Bij deze woonstijl passen de kleuren zand en leem en grijs- en groentinten uit de natuur, gecombineerd met blauwe, rode en oker accenten. Omschrijft dit je interieur? Dan past een droogboeket met verschillende grassoorten en okergele accenten er goed bij. Kies in dit geval een vaas in zandkleur, om de landelijke stijl te benadrukken.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld vtwonen 04-2016 | fotografie Dennis Brandsma | styling Fietje Bruijn | productie Inge Steketee, Tanja Saarberg
Beeld vtwonen 04-2016 | fotografie Dennis Brandsma | styling Fietje Bruijn | productie Inge Steketee, Tanja Saarberg

“Met gele bloemen zoals narcissen of tulpen haal je zowel Pasen als de lente in huis”

LEES OOK
Mooi naturel: DIY paasdecoratie in landelijke stijl

Lees verder onder de advertentie

Industriële woonstijl

In een industrieel interieur zie je veel stoere items met strakke en vintage elementen. Denk aan lockerkasten, gietvloeren en bakstenen muren. Een boeket bloemen past er gevoelsmatig misschien niet zo snel bij. Toch misstaat ook hier een paasboeket niet. Integendeel! Kies voor knalkleuren – zoals felroze en knalgele tulpen met veel groen blad – als statement dat perfect in deze woonstijl past. Zet het boeket in een vintage, afgebladderde vaas, om het industriële gevoel vast te houden. Liever één bloem? Dan is de knalroze Azalea in een stoere pot een goede keus.

Romantische woonstijl

De romantische woonstijl is misschien wel de beste match voor een prachtige bos paasbloemen. Het romantische van deze woonstijl zit ’m in de details en kleuren. Vrouwelijke elementen als sfeerhoekjes, brocante, pasteltinten en gebloemd serviesgoed typeren deze woonstijl. Kies dus voor een romantisch boeket in roze tinten gecombineerd met wit voor een dromerige, vrouwelijke look. Zet ’t op tafel of op een lieflijke kruk voor een extra zoete hoek in huis.

Weet je niet precies welke woonstijl er bij je interieur past? Met de vtwonen woontest ontdek je zo welke je smaak het best omschrijft.

Lees verder onder de advertentie

Mooie vazen voor paasbloemen...