WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De leukste vlooienmarkten voor vintage meubels in Nederland en België

Word je ook pas echt gelukkig als je losgelaten wordt op een rommelmarkt, speurend naar die ene parel die jij er toch maar mooi tussenuit weet te vissen? Dan heb je waarschijnlijk je vaste adresjes voor het zoeken naar vintage meubels. Mocht je je zoekgebied willen uitbreiden, dan vind je hieronder de leukste vlooienmarkten in Nederland en België.

retro woonkamer

Vlooienmarkten in Nederland

 • De grootste vlooienmarkt van Europa vindt elke maand plaats in Amsterdam-Noord. De IJ-hallen zijn dan tot de nok gevuld met allerlei curiosa – van vintage meubels tot kleding en antieke accessoires – en je bent er dan ook wel even zoet mee als je alles wilt zien. De markt vindt meestal plaats op de eerste zaterdag en zondag van de maand en is in de zomermaanden buiten.
 • Een andere markt die je in de hoofdstad zeker een keer bezocht moet hebben, is de Noordermarkt. Elke zaterdag tussen 9 en 16 uur en maandagochtend tussen 9 en 13 uur kun je snuffelen op één van de mooiste pleinen van Amsterdam tussen alle vintage en tweedehands spullen. De markt is niet groot, maar je komt zeker met iets moois thuis.
 • In de Broodfabriek in Rijswijk vindt elke maand – soms zelfs vaker – de Neuzelbeurs plaats. Je vindt er 200 kramen vol kleding, boeken, speelgoed en veel moois voor je interieur.
 • Woon je in het zuiden van het land? Dan ken je vast de enorme Snuffelmarkt in de Brabanthallen in Den Bosch. Iedere maand vind je op deze overdekte markt de meest uiteenlopende spullen, van vintage tot antiek.
 • Bakkeveen ligt op de grens van Friesland, Drenthe en Groningen en is elke maand de place to be voor schatzoekers. Met meer dan 500 standhouders moet je er zeker een halve dag voor uittrekken, maar dat is vast geen straf.
 • Zin om lekker te ‘sneupen’? Blijf dan nog even in het noorden en bezoek de Flinke Flea Market op een van de leukste plekjes van Friesland: it Flinkeboskje in Hemelum.
 • Vijf hallen vol curiosa, vintage, design en antiek: de Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht is twee keer per jaar de hemel op aarde voor elke vlooienmarktverslaafde. Koop je kaartje in de voorverkoop en trek je gympen aan, want je maakt aardig wat meters deze dag.

LEES OOK
In deze historische stad bezoek je nu wekelijks een antiekmarkt

Vlooienmarkten in België

 • Elke zondag kun je van 7 tot 13 uur struinen op de Antiek- en brocantemarkt in Tongeren. Deze buitenmarkt is met 350 kramen een van de grootste van de Benelux. Wees er vroeg bij en… afdingen mag!
 • Vlakbij Namen, in Temploux om precies te zijn, kun je je hart ophalen bij de enorme markt Brocante de Temploux. Hij vindt maar één keer per jaar plaats en de data voor de komende jaren staan al vast. Noteren dus!
 • Zin in een dagje Brussel? Neem dan ook de vlooienmarkt op het Vossenplein mee. De markt is er op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag en start al om 7 uur. Voor de echt pareltjes moet je er vroeg bij zijn, om daarna voor een kop koffie en wat lekkers neer te ploffen op het plein.
 • In Gent kun je elke week terecht op de brocantemarkt bij het Sint-Jacobs en Beverhoutplein. Je vindt er op vrijdag, zaterdag en zondag marktkramen met antiek, vintage, brocante en ander moois.
 • In Lille, net over de grens van België naar Frankrijk, verandert de stad in het eerste weekend van september in één grote vlooienmarkt. Jaarlijks trekt de Braderie van Lille tussen de 2 en 3 miljoen koopjesjagers en daarmee mag het zichzelf de grootste vlooienmarkt van Europa noemen. Laat je niet afschrikken door de drukte: de sfeer is er reuzegezellig en die ene bijzondere aankoop is het allemaal meer dan waard.

Altijd even checken

Omdat vlooienmarkten in Nederland en België vaak buiten worden gehouden, kan het weer nog weleens roet in het eten gooien. Check daarom voordat je op pad gaat altijd even of de rommelmarkt wel doorgaat.

Shop deze designklassiekers…

nog meer: Wooninspiratie