Uittip: in deze historische stad bezoek je nu wekelijks een antiekmarkt

beeld vtwonen Beeld

Kun jij uren snuffelen tussen vintage woonaccesoires? En lukt het jou altijd die ene parel te scoren op een vlooienmarkt? Dan hebben wij een leuke tip voor je: de idyllische antiekmarkt in Delft is terug van weggeweest. Voeg ‘m vooral toe aan je lijstje met vintage hotspots, want langs de historische grachten vind je hier wekelijks ruim honderd kramen vol moois.

Lees verder onder de advertentie

Vintage vondsten

Wegens de coronamaatregelen kon de wekelijkse antiek- en curiosamarkt in Delft twee jaar lang niet doorgaan. Maar sinds 2 april 2022 is het dan eindelijk weer zover: elke zaterdag worden er ruim honderd kramen uitgestald. Langs de Delftse grachten vind je allerlei tweedehands schatten, zoals Delfts blauw aardewerk, antieke lijsten, spiegels, boeken, curiosa en retro meubels. Een goed excuus voor een dagje Delft, als je het ons vraagt!

LEES OOK:
De leukste vlooienmarkten voor vintage meubels in Nederland en België

Hier moet je zijn

De antiekmarkt vindt van april tot en met eind oktober plaats in de buitenlucht. De kramen met antieke meubels en woonaccessoires staan verspreid over verschillende plekken in Delft: Hippolytusbuurt, rond de Oude Kerk, Voldersgracht, Cameretten, Wijnhaven, Boterbrug en Vrouw Juttenland. Vintage liefhebbers zijn hier wekelijks op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur aan het juiste adres. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.

Lees verder onder de advertentie

Ook leuk: naast de antiek- en curiosamarkt vind je elke zaterdag een gezellige warenmarkt in Delft. Deze bevindt zich op loopafstand aan de Brabantse Turfmarkt en Burgwal.

Zelf een kraam huren op de antiekmarkt?

Heb je zelf veel mooie items op zolder liggen die anders verstoffen? Geef ze een tweede leven door deel te nemen aan deze wekelijkse markt. Check hier de informatie over het huren van een kraam bij de Delftse antiekmarkt.

Bron: beeld: ANP LEX VAN LIESHOUT

Lees verder onder de advertentie