4x woonidee: doorleefd karakter
Bij een verbouwing zijn we vaak geneigd alles zo strak en nieuw mogelijk te doen. En mooi zijn ze zeker, die gladde muren en spiksplinternieuwe tegels. Met accessoires en zachte meubels maak je daar een persoonlijk geheel van. Wil je vanaf moment één een huis met een doorleefd karakter? Kijk de kunst af bij Esther en Joost.
1. Natuurlijk en doorleefd
Leemstuc wit kalken ligt misschien voor de hand, maar Esther liet het materiaal ongecoat. Zo blijft de vezelstructuur mooi zichtbaar, dat geeft samen met de natuurlijke tint een rustige en warme uitstraling aan het interieur. In plaats van een strakgetrokken muur krijgt de wand zo een doorleefd karakter.
2. Throwback Thursday
Oude bouwmaterialen worden steeds vaker gered uit slooppanden om te recyclen. Het gebruiken daarvan maakt je verbouwing duurzamer én geeft je (nieuwe) huis een authentiek en doorleefd karakter. Kijk hoe levendig de keuken wordt dankzij het gebruik van oud hout.
3. Bijzondere combinaties
Praktisch en anders: kantoormeubilair in de badkamer. Zowel de trolley als de ladekast is bedoeld om orde te brengen in werkruimtes, maar ze zijn ook functioneel voor alle badkameraccessoires. Zijn de kantooritems vintage, tweedehands of antiek, dan geeft dat al helemaal een stoer karakter aan de badkamer. Van industriële metalen kapstok tot kunststoffen designkruk: met dit soort items geef je de badkamer een unieke look.
4. Op naar de kringloop
Een vintage kapstok doet het prima in de… keuken? Ja echt. Zo’n oud item geeft het aanrecht, vaak niet de gezelligste plek in huis, meteen een doorleefd karakter. Daarnaast is het ook functioneel. De haken zijn ideaal om pannen, pollepels en theedoeken aan op te hangen en op het plankje kunnen weckpotten met pasta, rijst en noten worden weggezet. Volgende keer dat je naar de kringloopwinkel mag, gaat zo’n kapstok dus mee.
In deze video geeft Marianne nog meer tips om het aanrecht warmte te geven.
Shop de stijl…
Bron: vtwonen 01-2021 | styling Esther Schuivens | fotografie Caroline Coehorst | tekst Chris Muyres