Zevenblad bestrijden

beeld vtwonen Beeld Ground elder (Aegopodium podagraria)
Beeld Ground elder (Aegopodium podagraria)

Zevenblad is een hardnekkig onkruid, waar je maar moeilijk vanaf komt. Het is vaak een lange strijd om ervan af te komen. Wij helpen je dit onkruid bestrijden. En wist je dat je zevenblad ook kunt eten?

Lees verder onder de advertentie

Zevenblad bestrijden

Zevenblad (Aegopodium podagraria) is een bosplant en familie van de schermbloemigen. Ze bloeit van juni tot laat in juli. Het is ook een woekeraar. Deze tips helpen dit kruid binnen de perken te houden. Doorzettingsvermogen is vereist!

  1. De nagelschaar methode. Knip, om de wortelknopen zo min mogelijk te beroeren (waar ze afbreken, wortelen ze opnieuw), de steeltjes met een nagelschaartje nét boven de grond af.
  2. Breng een laag mulch aan in de borders. Dat zorgt ervoor dat het zevenblad ‘losser’ in de aarde wortelt en makkelijker uit te vorken is.
  3. Plant sterke bodembedekkers die met het zevenblad kunnen concurreren. Bijvoorbeeld maagdenpalm (Vinca), hondsdraf, of hoge salomonszegel (Polygonatum hybridium).
  4. Verbeter de grond. Zevenblad groeit alleen in zure grond. Zure grond kun je neutraliseren met kalk. Geschikt daarvoor is een aftreksel van verkruimelde eierschalen. Laat de eierschalen twee weken in water liggen.

Zevenblad eten

Werp eens een andere blik op dit (on)kruid. Zevenblad is al sinds de middeleeuwen een beproefd middel tegen jicht. Het bevat veel vitamine C, calcium en magnesium. En gestoofd is dit onkruid net zo lekker als spinazie. Ook kun je er zevenbladpesto van maken.

Lees verder onder de advertentie