vtwonen

Planten voor bijen

Het gaat niet goed met de bij. Gelukkig kunnen we allemaal een steentje bijdragen door planten in onze tuinen te zetten die goed zijn voor bijen. Bijvoorbeeld de planten op deze illustratie.

Planten voor bijen

Deze mooi print is een handige geheugensteun om brijvriendelijke planten in je tuin te zetten. Op de illustratie staan 7 kruiden, 7 bollen en 7 eenjarigen die bijen aantrekken. Een mooi beeld om te delen en aandacht te vragen voor de oh zo belangrijke bij!

Plant wel biologisch gekweekte planten, dan weet je zeker dat ze niet bespoten zijn met schadelijke bestrijdingsmiddelen. Op onze website vind je nog veel meer soorten bijenplanten.

De print is vanuit Amerika te bestellen in de Etsy shop van Hannah Rosenbergen.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marie (tuinieren.nl) op 26 februari 2015 om 09:53

Hoi Sandra, een mooi initiatief. Welk gif bedoel je? Sommige bollen, zoals narcis, blauwe druif en sneeuwklokjes, kan je meteen al planten als bol op pot. Ze verwilderen en komen elk jaar zelf weer op. ~Marie

>

Sandra Visser op 22 februari 2015 om 15:25

Ik zou graag voor onze moestuin met bijenkas bollen die uitgebloeid zijn van mensen uit de straat en horeca zaken bewaren en volgend jaar in de tuin zetten..Ik vraag me af of ze dan nog giftig zijn? Weet iemand dat? Met vriendelijke groet, San

Shop suggesties

Inspiratie suggesties