WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Herfstanemoon

De herfstanemoon AnemonePamina‘ wordt zo’n 80 centimeter hoog en bloeit van augustus tot oktober met purperroze bloemen. Op anemonen raak je nooit uitgekeken. Het is een zeer heterogene groep planten, die zowel hoog in de bergen op alpenweiden als in bossen op zeeniveau voorkomt. De groeihoogte varieert van amper tien centimeter tot ruim anderhalve meter.

Wanneer bloeit Anemone ‘Pamina’?

De bloeiperioden lopen net zo sterk uiteen. Sommige behoren in onze streken tot de vroege bloeiers (maart), andere bloeien nog volop in september. De bloemen zijn eenvoudig van vorm en hebben allerlei verschillende kleuren, in feite ontbreekt vrijwel geen enkele kleur. De herfstanemoon Anemone ‘Pamina’ bloeit van augustus tot oktober.

Hoe krijg ik kleur in het najaar?

Herfstanemonen (ook wel Japanse anemonen genoemd) bloeien uitbundig als veel andere vaste planten allang over hun hoogtepunt heen zijn: van augustus tot ver in oktober. Ideaal dus voor kleur in het najaar. Het zijn vrij open planten die hun bloemen bepaald niet verbergen. Na de bloei worden nog decoratieve zaadpluisjes gevormd, die de plant een speels tintje geven in de herfst. Sommige cultivars worden wel anderhalve meter hoog.

Waar kan ik Anemone ‘Pamina’ planten?

In de zon worden de bloemen van de Anemone ‘Pamina’ het grootst, maar ze verdragen ook lichte schaduw. Iedere normale, niet te droge tuingrond voldoet. Mocht er langdurige droogte zijn, dan is het aan te raden water te geven.

Hoe moet ik Anemone ‘Pamina’ verzorgen?

Na het planten vormen herfstanemonen al snel forse pollen. Ze hebben kruipende wortels die licht kunnen woekeren. Maar uitlopers zijn gemakkelijk los te steken en te verplanten. Herfstanemonen worden overigens het liefst met rust gelaten.

Wanneer moet ik Anemone ‘Pamina’ snoeien?

Knip in het vroege voorjaar de oude bovengrondse plantenresten af zonder de jonge scheuten te beschadigen. Beschadigde wortels (bijv. door schoffelen) kunnen jonge planten vormen.

Wanneer Anemone ‘Pamina’  bemesten?

Geef in het voorjaar organische mest. Breng in de herfst een 5 centimeter dikke mulchlaag boven de wortels aan. Door de grond met een laag mulch te bedekken verbeter je de bodemstructuur en neemt het humusgehalte toe. Mulchen is goed voor de grond en fijn voor de planten.

 

Bestel de plant direct.

kfz5g5n8jjom_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Anemone 'Pamina'

Cult

'Pamina'

Familie

herfstanemoon

Familie latijns

hybrida (x)

Onderhoud

Verzorging

Geef water bij droogte.

Snoeien

Knip in voorjaar oude scheuten af.

Bemesting

In voorjaar organische mest en najaar mulch.

Winterhard

goed, eerste jaar na planten lic

Bodem

humusrijke losse grond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

heel lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

80

Maximaal

80

Beschrijving

80 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Lila

Kleurbeschrijving

purperroze

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend