WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Beemdkroon

Beemdkroon, Knautia macedonica, kun je – eenmaal gezaaid in de tuin – makkelijk op andere plaatsen terugvinden omdat deze plant zich eenvoudig vermeerdert.

Hoe ziet beemdkroon eruit?

Het is een ideale plant om tussen rozen te laten verwilderen. Knautia is familie van de kaardenbol. Hij groeit op de zandgrond. De zachte, ronde bloemtros van de beemdkroon is donkerrood. De hele plant is behaard; de donker rode bloemen zijn lang gesteeld en staan afzonderlijk.

Is beemdkroon eetbaar?

Beemdkroon komt in het wild vrij algemeen voor op akkers, in weilanden, langs wegen en langs dijken. De plant heeft sappige bladeren die door de sla kunnen wonden gemengd. Je kunt beemdkroon ook koken en bereiden als bladgroente. De geslachtsnaam komt van de Duitse botanicus Christian Knaut (1654-1716). Knautia bevat een aantal geneeskrachtige stoffen en in de homeopathie wordt een extract van de plant voorgeschreven bij huidaandoeningen. De plant werd in de volksgeneeskunde uitwendig gebruikt bij kneuzingen en verwondingen. De bloemen van de Beemdkroon bevatten veel nectar waar zowel dagvlinders als bijen en hommels op af komen.

Moet ik beemdkroon snoeien?

Snoeien is niet nodig. Verwijder alleen de uitgebloeide bloemen. Dit bevordert de bloei. Meer over plantenonderhoud kun je terug vinden op onze site.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

 

Bestel de plant direct.

a8y5sk58g21b_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Knautia macedonica

Familie

beemdkroon

Familie latijns

macedonica

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Geef organische basisbemesting in het voorjaar.

Winterhard

goed

Bodem

zandgrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zonnig

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

60

Beschrijving

60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Kleurbeschrijving

donkerrood

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend