WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gazononderhoud voorjaar

Wanneer de zon wat vaker begint te schijnen, is het tijd om het gazon van extra aandacht te voorzien. Zo geniet je de hele zomer lang van een prachtig gazon.

Schrijf je nu in voor de vtwonen nieuwsbrief en ontvang 10 euro shoptegoed!

gazononderhoud voorjaar

Gazononderhoud voorjaar

De verzorging van je gazon begint in maart. Haal de grasmaaier uit de schuur, want het is de maand om te gaan maaien. De grote stukken gras gaan gemakkelijk met een grasmaaier, voor de kanten is het handig om een grastrimmer te gebruiken. Met dit handige apparaat maai je zelfs de kleinste hoekjes, waardoor jouw gazon er na het maaien perfect uit zal zien.

Maaien en verticuteren

Maar vergeet niet voor het maaien te verticuteren. In de winter krijgt het gras vaak minder aandacht. Start daarom direct na de winter met verticuteren. Met een verticuteermachine haal je door middel van de ingebouwde pennen het mos, oude gras en onkruid eruit. Het resultaat is een behoorlijk, opengewerkt gazon.

Kale plekken

Dat wil je het liefst er weer mooi uit laten zien. Dit kun je doen door voedingsstoffen en nieuw graszaad over de kale plekken te strooien. Je zult zien dat het helpt, want binnen vier à vijf weken heb je een prachtig, groen gazon waar je optimaal van kunt genieten. Lees meer bij kale plekken.

Wat je precies in welke maand doet, vind je bij gazon onderhoud

nog meer: tuinieren