Tuinkalender: wat te doen in de tuin per maand?

beeld vtwonen Beeld

Van januari tot december: elke maand zijn er klusjes te doen in de tuin. In de tuinkalender vind je alle tuinklussen per maand op een rij, zodat jij precies weet wat er wanneer moet gebeuren in de tuin.

Lees verder onder de advertentie

Wat kun je doen in de tuin per maand?

Met de tuinkalender heb je een handig overzicht van welke klussen je wanneer kunt doen. Zo kun je dus nooit iets vergeten. Want wanneer moet je nu precies maaien en wanneer kun je snoeien?

Tuinklussen januari

Er groeien nog maar weinig planten in januari, maar er zijn toch wat klusjes in de tuin te doen. Dit is een goede tijd om hekjes en schuttingen te repareren en plannen voor de komende maanden te maken.

>> Bekijk de kalender van januari

Lees verder onder de advertentie

Tuinklussen februari

In januari is het koud, maar in februari kan het nog wel een stuk kouder worden. Slim dus om nu planten extra in de gaten te houden, zodat ze deze periode overleven. In de tuinkalender vindt je alle klussen voor februari.

>> Bekijk de kalender van februari

Tuinklussen maart

In maart kun je sommige planten al gaan planten, daarnaast zijn er wat onderhoudsklusjes waarmee je aan de slag kunt. Wat je kunt doen vind je in deze tuinkalender.

Lees verder onder de advertentie

>> Bekijk de kalender van maart

Tuinklussen april

Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, de lente is het seizoen van de lange weekenden. Nu heb je lekker de tijd om plannen te maken voor de tuin. Ga erop uit voor inspiratie!

>> Bekijk de kalender van april

Lees verder onder de advertentie

Tuinklussen mei

De ‘r’ is uit de maand en dus zonder jas naar buiten! Controleer of planten de winter goed zijn doorgekomen en besteed aandacht aan de moestuin. Alles wat je deze maand kunt doen vind je in de deze tuinkalender mei.

>> Bekijk de kalender van mei

Tuinklussen juni

Juni is de maand waarin vooral de moestuin veel aandacht vraagt. Misschien kun je zelfs al wat groente en fruit oogsten om van te eten. En mocht je op vakantie gaan, dan is dit de maand om iemand te vragen voor je tuin te zorgen.

Lees verder onder de advertentie

>> Bekijk de kalender van juni

Tuinklussen juli

Juli is een heerlijke maand om in de tuin bezig te zijn. Kruiden kunnen de komende weken geoogst, gedroogd of ingevroren worden. Pluk, knip of snij ze ‘s morgens vroeg, dan geuren ze het meest.

>> Bekijk de kalender van juli

Lees verder onder de advertentie

Tuinklussen augustus

Het oogsten van groente, verlichting installeren en het vastbinden van planten. Allemaal klussen voor in de tuin voor deze maand.

>> Bekijk de kalender van augustus

Tuinklussen september

Vanaf september is het slim om planten nog wat extra aandacht te geven voordat de winter er weer aan komt. Vergeet vooral niet een beplantingsplan te maken, zodat je een juiste combinatie van bloembollen kunt bestellen.

Lees verder onder de advertentie

>> Bekijk de kalender van september

Tuinklussen oktober

In oktober gaan we de tuin voorbereiden op de winter, maar vergeet de planten die in de tuin staan niet, want ook die hebben nu nog verzorging nodig.

>> Bekijk de kalender van oktober

Lees verder onder de advertentie

Tuinklussen november

Is het na de zomer somber en wat kaal in je tuin? Dat hoeft niet. Ga op pad voor inspirerende herfstideeën. Volgend jaar heb je dan misschien een Indian Summer in je eigen achtertuin.

>> Bekijk de kalender van november

Tuinklussen december

Zijn jouw huis en tuin een kerstparadijsje of houd je juist van sobere decoraties? Wat je ook kiest, je tuin heeft allemaal verborgen schatten die je binnen en buiten kunt gebruiken als sfeermaker.

Lees verder onder de advertentie

>> Bekijk de kalender van december

Meer weten over tuinklussen zoals snoeien en zaaien?

Naast alle onderhoudsklussen in de tuin zijn er nog veel meer dingen in de tuin te doen, zoals bijvoorbeeld het snoeien en zaaien. Bekijk hier de snoeikalender en zaaikalender. Direct online tuinartikelen bestellen? Dat kan gemakkelijk via onze shop!

Bron: Beeld: Unsplash

Lees verder onder de advertentie