Buiten eten: zo creëer je de perfecte tafelsetting

beeld vtwonen Beeld

Een van de fijnste dingen aan de zomer is ’s avonds na het werk lekker buiten eten. Etentjes met vrienden in de tuin zijn nóg leuker. Met een mooie tafelsetting blijft iedereen lekker lang plakken.

Lees verder onder de advertentie

Zorgvuldig gestyled

Zo’n zorgvuldig gestylede tafelsetting staat niet alleen heel gezellig, maar is ook handig als je van nature geen keukenprins(es) bent. Niemand die het opvalt dat je de soep en de salades niet helemaal zelf hebt gemaakt als je die opdient aan een mooi gedekte tafel. Bovendien bepaalt het meteen de sfeer. Je eters kunnen het ongetwijfeld waarderen dat je net iets meer hebt gedaan dan de tuinstoelen afstoffen en een laken over de tafel leggen.

Aan de slag

Iedere tafelsetting is anders. Het hangt allemaal af van het soort etentje dat je organiseert. Met net wat uitgesprokener dan casual zit je altijd goed. Wat je nodig hebt: dinerborden, saladeborden, soepkommen, bestek, servetten, waterglazen en wijnglazen. Je kunt de soep- en saladeborden natuurlijk achterwege laten als je niet van plan bent dat te bereiden.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Tafel dekken

Zorg dat je al het servies dat je wil gebruiken in huis hebt. Het is net jammer als je een bord of kom tekort komt en het moet oplossen met servies dat niet bij de rest past. Tip: houd wat extra borden en glazen achter de hand zodat ook onaangekondigde gasten kunnen aanschuiven.

Zacht zitten

Als je wil dat gasten niet van tafel stormen zodra het toetje is verorberd, kun je er maar beter voor zorgen dat ze lekker zitten. Leg kussens neer en hang een plaid over de stoelen voor het geval het sneller afkoelt dan gehoopt.

Lees verder onder de advertentie

Minimalistisch

Dan is het nog een kwestie van decoreren. Kies van tevoren een kleurthema en houd je daaraan. Ga voor een mooi boeket midden op tafel of maak het speels met vaasjes in verschillende hoogtes. Je kan ook een takje kruiden op de borden leggen voor een meer minimalistisch resultaat.

Shop in de stijl

Bron: Fotografie Alexander van Berge, styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman

Lees verder onder de advertentie