WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderen uit de luiers? Zo kun je de commode hergebruiken

Voor een baby schaf je allemaal meubels aan, waar je na relatief korte tijd eigenlijk niets meer aan hebt. Maar dat hóeft niet zo te zijn. Een commode kun je namelijk op veel verschillende manieren hergebruiken. Als je goed kijkt, zijn sommige commodes net een verkapt dressoir. Zijn de kinderen uit de luiers? Zo kun je de commode hergebruiken. 

vtwonen 08-2021 | houten kast met stijkplank en strijkijzer
Commode en mand Marktplaats. Glazen kast Kwantum. Wandkast uit een antiekwinkel. Vloerkleed GoRound Interior. Muurstickers zwarte stipjes online gevonden. Slinger Søstrene Grene. Koningsdag- diadeem Hema. Matroesjka-dieren, poppen en stapeltoren Little Dutch. Rok Zara. Rieten koffers en zwarte lijst kringloopwinkel. Borduurwerk zelfgemaakt. Strijkplank rommelmarkt.

Kleding opbergen

De commode werd in de babykamer natuurlijk gebruikt om de baby te verschonen, maar ook om textiel in op te ruimen. En zo kun je hem gewoon weer inzetten. De commode kan mee naar de volgende kinderkamer, maar kan ook naar je eigen slaapkamer. Wissel de luiers in voor onderbroeken, et voilà: extra opbergruimte.

LEES OOK
Must-have: deze items zijn de basis van de kinderkamer

Commode hergebruiken als bureau

Of je nou jong of oud bent: een bureau hebben we allemaal nodig. Zeker ten tijde van thuiswerken. Heb je een commode met een open onderkant? Dan kan de commode na de luierfase prima als bureau of werktafel dienen. Die open onderkant is wel zo fijn, want dan kan de stoel eronder worden geschoven.

Keukeneiland

Omdat de hoogte van de commode vaak een fijne ‘werkhoogte’ is, kun je de commode perfect hergebruiken als alternatief voor een keukeneiland. Plaats ‘m middenin de keuken als een echt kookeiland of tegen de muur als je wat minder ruimte hebt. In de lade en kasten kun je pannen en ander keukengerei kwijt. Ideaal! 

LEES OOK
Met een gameroom wordt de woonkamer weer van jou

Wastafelkast

Op zoek naar een uniek wastafelmeubel? Misschien is de commode wel geschikt om zich te laten omtoveren tot wastafelmeubel. Als je een beetje handig bent, kun je zelf een waskom plaatsen op de commode. Anders kun je het altijd laten doen door een klusjesman. Let wel goed op van welk hout de commode is gemaakt, aangezien je ‘m in een vochtige ruimte gaat plaatsen.

LEES OOK
Hout in de badkamer? Zo blijft het mooi

Dressoir of sidetable

Soms is het enige dat een commode kenmerkt de opstaande rand aan de bovenkant. Verder kan een commode negen van de tien keer gewoon door als dressoir of mooie sidetable. Deze van MADE bijvoorbeeld is ook gewoon een prachtige ladekast. Je zou de commode zelfs in kunnen zetten als tv-meubel. Vaak kun je de opstaande rand makkelijk verwijderen. Schuur de boel een beetje op, geef de commode een lik verf en je hebt een uniek dressoir of tafeltje in huis.

nog meer: kinderkamer inspiratie