De droom van iedere gamer: 7 tips voor het inrichten van een game slaapkamer
Iedereen met een gamer in huis weet dat deze hobby veel apparatuur en geluid met zich meebrengt. Her en der slingeren games en snoeren door het huis en van ergonomisch verantwoord gamen is vaak geen sprake. De oplossing? Een game slaapkamer inrichten. Hoe je voor een praktische én gezellige gameroom zorgt, lees je hier.
7 tips voor de game slaapkamer
Wanneer gameconsoles, headsets en geluidsinstallaties de woonkamer overnemen, is een gamekamer het overwegen waard. Zo kan de gamer optimaal genieten van zijn of haar hobby. En jij – of je medebewoners – van de woonkamer. Waar kun je zo’n gameroom beter inrichten dan in de slaapkamer? Zo hoef je geen extra kamer in huis op te offeren. Met hier en daar wat aanpassingen, tover je de slaapkamer om tot gamepaleis.
1. De perfecte gamestoel
Dé manier om een slaapkamer om te toveren tot gameroom is met een goede stoel. Zo’n gamestoel biedt extra ondersteuning, waardoor je geen last van je nek of rug krijgt tijdens lange gamesessies. Ben je niet zo’n fan van de sportieve en futuristische look die deze gamestoelen meestal hebben? Ergonomisch verantwoord gamen is toch belangrijker dan je misschien denkt. Gelukkig blendt de gamestoel heel goed met een moderne, industriële stijl in de slaapkamer.
Tip: je hoeft niet per se een gamestoel te kiezen. Deze industriële bureaustoelen zijn net zo stoer en zitten net zo lekker.
Is de gamer in kwestie fan van gameconsoles? Dan is een kleine bank in de game slaapkamer de ultieme luxe. Of kies voor een slaapbank die je kunt inklappen als een gamesessie met vrienden langer duurt dan verwacht.
2. Een gamebureau
De ene gamer is de andere niet: de een speelt op een console, de ander op een computer. Oftewel: de een zit graag onderuitgezakt met een controller in zijn hand, de ander rechtop in een bureaustoel. Bij die laatste categorie hoort natuurlijk een bureau. Er bestaan speciale gamebureaus, maar een regulier bureau volstaat ook. Houd hierbij rekening met de diepte van het bureau. Je wilt niet met je neus bovenop het scherm zitten.
3. Geluidsmanagement
Voor de ultieme game-ervaring mag een stel goede speakers niet ontbreken. Een headset is handig, zodat niet het hele huishouden hoeft mee te genieten van het spel. Daarbij kun je de speakers natuurlijk altijd lenen als je zelf een feest geeft. Bang dat het geluid te gek wordt voor je huisgenoten of de buren? Dan zijn geluidspanelen een slimme oplossing. Lees hier alles wat je wilt weten over geluidsisolatie.
4. Verduisterende raamdecoratie
Raamdecoratie is een must in de slaapkamer: het biedt privacy en stelt je in staat om het daglicht te reguleren. Vooral in een game slaapkamer is dat ideaal. Te veel daglicht op het scherm? Met jaloezieën of shutters kun je het licht heel gericht afstellen. Wil je liever complete verduistering? Met dikke gordijnen of plisségordijnen zorg je zelfs overdag voor een donkere kamer.
Tip: zet het bureau zo neer dat het zonlicht van de zijkant komt om reflecties op het scherm te voorkomen.
5. Verlichting in de gameroom
Naast de juiste raamdecoratie is verlichting ook onmisbaar in de game slaapkamer. Omdat er ook geslapen wordt in de kamer, zijn dimbare lichten geen overbodige luxe. Zo stel je de sfeer (en soms de kleur van het licht) af op de stemming. Zorg er ook voor dat licht niet in de weg hangt tijdens het gamen. Een vloerlamp, wandlamp of LED-strip aan het bureau en achter het scherm zijn mooie opties.
6. Een plek voor alle accessoires
Gameliefhebbers hebben soms verzamelobjecten uit games. Deze kun je mooi etaleren op wandplanken. Of ga een stap verder met een glazen vitrinekast. Vergeet de opbergruimte achter deuren of lades niet. Hier kun je extra kabels, computermuizen en andere accessoires netjes opruimen.
7. Zitplekken voor medegamers
Gamen is vaak een sociale aangelegenheid. Met een headset met microfoon of webcam kun je online gamen (en praten) met anderen. Hang bijvoorbeeld een headsethouder aan de wand zodat het bureau clean blijft. Komen er vaak vrienden over de vloer om samen te spelen? Met een poef die je onder het bureau schuift of een zitzak bied je extra zitgelegenheid voor de medespelers. Handig: deze hocker is een voetenbank, poef én opbergkist ineen.
Verder mag niet ontbreken:
Bron: Beeld: vtwonen binnenkijk special zomerhuizen 07-2021 | productie & styling Living Inside | fotografie Armelle Habib