Must-have: deze items zijn de basis van de kinderkamer

Ladenbed Stage van geschuurd grenen in kleur Soap, 35x204x131 cm (hxbxd), inclusief kast met 2 laden en trapje, exclusief matras (80×200 cm). Kistbank Stage van geschuurd grenen in kleur Soap, 36x120x50 cm (hxbxd). Beeld vtwonen 04-2020 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek | studio en decorbouw Milo Kol
Beeld vtwonen 04-2020 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek | studio en decorbouw Milo Kol

De kinderkamer mag best een gezellig rommeltje zijn. Maar af en toe wil je de rust terug. Met voldoende opbergruimte kom je een heel eind, maar het oog wil ook wat. Met deze items heb je een stevige basis en kun je losgaan met decoratie. Zo creëer je een op en top gestylede kinderkamer mét genoeg opbergruimte voor al het speelgoed.

Lees verder onder de advertentie

Het leuke bed en de lage kast op de foto hierboven komen uit de vtwonen junior collectie.

Duurzame meubels

Om de belangrijkste basis van de kinderkamer kun je niet heen: een bed en een kast. In dezelfde stijl of als gezellige mengelmoes, dat maakt niet uit. Als er ruimte voor is, overweeg dan een inbouwkast. Hiermee creëer je extra opbergruimte en blijft er genoeg speelruimte over. Denk ook na over de toekomst. In een paar keer knipperen is de baby een kleuter en je wilt niet om de haverklap nieuwe meubels aanschaffen. Kies daarom in de babykamer voor een commode die later in de kinderkamer voldoet als kast. Matcht de kleur niet meer met de rest van de kamer? Geef hem een lik verf. Zo verleng je gemakkelijk de levensduur.

LEES OOK
In vijf stappen van kinderkamer naar tienerkamer

Stijlvol speelgoed opbergen

Dan komen we aan bij de styling. Op het bed een dekbedovertrek met een vrolijke print, in de hoek een paar gezellige kussens en op de vloer een warm vloerkleed. Klinkt allemaal als een droom natuurlijk. Maar op de kinderkamer moet ook gespeeld worden. Alles wordt letterlijk uit de kast gehaald. Blokken, knuffels, poppen, lego, en ga zo maar door. Het liefst moet dat allemaal weer terug de kast in. Maak van het opruimen een feest door genoeg opbergmanden te hebben. Dan is het duidelijk welke plek het speelgoed heeft. Ga voor stijlvolle opbergmanden of kratten die je ook in een open kast kunt stylen. Ook leuk: houten speelgoed dat vraagt om een mooie plek op bijvoorbeeld een wandplank. Dan ruim je op én style je de kinderkamer na een gezellige dag spelen.

Lees verder onder de advertentie

Loungeplek

Een te gekke loungeplek mag natuurlijk niet missen in de kinderkamer. En wat is dan beter dan een zitzak? Die geeft sfeer aan de kamer en is de perfecte plek voor kinderen om zich even terug te trekken. Muziek aan, een powernap of een spel op de iPad. Je scoort hier sowieso punten mee. Geen ruimte voor een aparte chillhoek? Met een paar kussens op het bed creëer je ook de ultieme kinderkamer hang-out.

LEES OOK
Een complete kinderkamer make-over voor €500,- doe je zo.

Licht in de duisternis

In de kinderkamer gebeurt van alles. Overdag wordt er gespeeld, ’s avonds voor het slapengaan lees je er voor en ’s nachts wordt er heerlijk geslapen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over verlichting. De stijl van de lampen mogen onderling best van elkaar verschillen, maar hou de lampenkappen wel in de sfeer van de kamer. Ga bijvoorbeeld voor een grote lamp aan het plafond die een prachtig lijnenspel achterlaat en naast het bed een vrolijke lamp die tot verbeelding spreekt.

Shop de kinderkamer…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 04-2020 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek | studio en decorbouw Milo Kol

Lees verder onder de advertentie