WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Welk type behang past in jouw woonkamer?

Je betrekt een nieuwe woning of wil je interieur een opkikker geven. Meubels en raambedekking zijn één ding, maar dan is er altijd die ene muur die aangepakt moet worden. Trek je de stoute schoenen aan en ga je voor behang in de woonkamer? Leuk! Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Welk behang kies jij voor de woonkamer?

Wat wil je met de muur?

Bepaal eerst wat je met de muur wilt doen. Wil je een effen kleur, dan is schilderen vaak een makkelijkere optie. Tenzij de muur gehavend is, dan kan behang weer een betaalbare oplossing zijn. Wil je van jouw muur een eyecatcher maken? Kies dan voor een behang met een print. Dat hoeft niet direct een heftig bloemmotief te zijn, je kunt de woonkamer ook levendiger maken met een subtiele print of reliëf in het behang. Ga je voor een neutraal behang, dan kan muurdecoratie ook wonderen doen.

Welk type behang kies je voor de woonkamer?

Over het algemeen geldt dat grove behangpatronen het beter doen in grotere ruimtes. Het is minder overweldigend dan in een kleine ruimte en optisch prima behapbaar. Wil je in een grote woonkamer juist een knusser gevoel creëren, kies dan voor donkere kleuren zoals grijs, donkerblauw of bruin. Voor een kleine woonkamer geldt het omgekeerde: lichte kleuren en minimalistische patronen maken de woonkamer groter.

Minimalistisch fotobehang kan een eyecatcher worden in een huiskamer

Wat is het juiste behangpatroon voor jou?

Welke patroon je kiest, hangt helemaal af van de intentie. Neutrale kleuren en patronen die niet gevoelig zijn voor trends, zijn een risicoloze optie. Neem bijvoorbeeld het vtwonen Degrade soft clay fotobehang: het subtiele verloop van kleuren tovert elke huiskamer moeiteloos om in een warme en stijlvolle ruimte. Wil je van jouw muur het pronkstuk in de woonkamer maken? Dit vliesbehang met palmbomen zal perfect tot zijn recht komen in een lichte ruimte. Wil je het bont maken, letterlijk, dan is retrobehang je beste vriend. Of werk met verschillende varianten behang die elk een ander soort materiaal nabootsen, zoals beton, bakstenen of hout.

Behangtrends voor de woonkamer

De verrassendste comeback is toch wel die van behangpanelen. Van smalle kaders tot grote vlakken. Ook mooie gras- en bamboebehangen, waarin grasvezels en bamboe zicht- én voelbaar zijn, doen het erg goed. Koploper van alle trends is vliesbehang. Dat non-woven materiaal kun je rechtstreeks op de muur plakken. Er komt geen behangtafel aan te pas. Moet je toch met een behangtafel- en plaksel aan de slag en heb je geen vertrouwen in je eigen behangkunsten? Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan behangen. Om je op weg te helpen, hebben we een stappenplan om zelf te behangen voor je samengesteld. Ook het verwijderen van behang is niet langer een uitdaging met deze hulpmiddelen.

nog meer: wooninspiratie