WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleurenpalet: kleuren kiezen voor dummies

COLOURlovers is dé ideale website om zelf mooie kleurenpaletten te maken en die van anderen te bewonderen. Je kunt via de site een profiel aanmaken, de mooiste kleuren kiezen en vervolgens je kleurinspiratie opslaan plus delen met de rest van de wereld.

Kleuren kiezen en je eigen kleurenpalet maken doe je met de smartphone-app color scheme

Kleuren kiezen met een smartphone-app

Voor de echte kleurliefhebbers hebben ze ook handige tools ontwikkeld zoals Color Scheme. Met deze smartphone-app kun je heel makkelijk aan de hand van een foto de juiste kleuren kiezen. De bekendste kleurcombinaties en het effect van deze combi’s, bekijk je hier.

De juiste kleuren kiezen doe je met de handige colour scheme app waarmee je een persoonlijk kleurenpalet samenstelt

kleuren kiezen zo maak je een kleurenpalet

Hoe kies je de juiste kleur?

Nadat je voor jezelf een kleurenschema hebt vastgesteld, is het nog zaak om te bepalen welke kleuren het definitief gaan worden. Eerder schreven we al hoe je de juiste kleur kiest voor in de woonkamer. Dat stappenplan kun je ook prima doorvoeren in andere ruimtes. Een korte opfrisser:

  1. Welke kleuren heeft de ruimte nodig? Het is geen geheim dat een kleine ruimte floreert bij lichte kleuren, omdat dit de kamer ruimtelijker maakt. Een hoge ruimte is daarentegen juist weer gebaat bij een donkerder plafond zodat het wat knusser wordt.
  2. Wat is je persoonlijke verlangen? Hier komt de bovenstaande app om de hoek kijken. Vorm je eigen kleurenpalet en hou daarin een beetje rekening met de praktische benadering uit stap één.
  3. Testen! Je hoeft niet direct een pot kostbare verf tegen de muur te smijten. Je kunt eerst een test uitvoeren. Met deze visualisatie-apps kun je een indruk krijgen hoe de kleur in de kamer staat. De volgende stap is om met een tester aan de slag te gaan: een mini-verfroller waarmee je een klein deel van de muur kunt schilderen. Handig als je wilt ervaren hoe de muur opdroogt.
  4. Schilderen maar! Toch niet uitgepakt zoals je hoopte? Niet het einde van de wereld, een muur verf je zo nog een keer.

Bekijk ook eens de vtwonen verfcollectie. Daar zit jouw droomkleur vast tussen.

Bron: colourlovers.com

Shop kleurrijk moois…

nog meer: wooninspiratie