Kleur kiezen? Zó doe je dat met een verf en kleur app

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 03-2019 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen
Beeld JA | vtwonen 03-2019 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen

Hoe handig zou het zijn als je vanaf je smartphone direct een foto kunt kleuren, de kleur van een wand kan bepalen of eindeloos kunt genieten van de meest inspirerende beelden? Deze droom wordt werkelijkheid, met de opkomst van een slimme verf- en kleur app. vtwonen zet de handigste voor je op een rij.

Lees verder onder de advertentie

Kleur app Paint My Wall

Met de handige kleur app Paint My Wall verf je snel en op een simpele manier je muren in een andere kleur. Weet je nog steeds niet of de muur achter het bed in de slaapkamer nou groen of toch lila moet worden? Met deze app geef je de wand een andere kleur en bekijk je zo het resultaat.
Als je de muur eenmaal een kleur gegeven hebt, kun je met slechts een tik ook de andere kleuren aanbrengen op de wand. De verf breng je aan op de foto met je vinger, ben je uitgeschoten? Met de gum verwijder je snel weer de overtollige verf. De inzoomfunctie maakt het mogelijk om heel precies te werken. Heb je geen zin meer, maar is je foto nog niet af? Geen probleem, de laatste wijzigingen worden automatisch opgeslagen in de app. Deel tot slot je creatie via Facebook en Twitter.

Download de app Paint My Wall

Pinterest

Je mooiste foto’s en afbeeldingen van interieurs, woonaccessoires en meer die je online tegenkomt verzamelen en delen met anderen? Dat kan met de Pinterest-app. Maak een gratis account aan en plaats vervolgens je foto’s vanaf je mobiel. Het mooiste: je kunt zoeken in de foto’s en beelden van alle Pinteraars, maar ook zelf mensen volgen. Zo heb je altijd inspiratie bij de hand.

Lees verder onder de advertentie

Download gratis de Pinterest-app

MagicPlan

Met de app MagicPlan meet je snel je huis op door foto’s te maken met je iPhone. Met MagicPlan hoef je dus niet zelf met een meetlat aan de slag. Handig als je wilt weten hoeveel verf je nodig hebt voor die lange wand in de woonkamer. De app is gratis, maar toont wel een watermerk op de bestanden. Voor niet-commercieel gebruik mag je de app echter onbeperkt gebruiken.

Download gratis de MagicPlan-app

Lees verder onder de advertentie

Paint Tester Pro

Met Paint Tester Pro kom je erachter of de kleur die je voor ogen had wel echt in de ruimte past. Je verft je muren online in een andere kleur. Na het downloaden van een foto van de ruimte bewerk je deze met de gewenste kleur en klaar! Niet tevreden? Dan pak je gewoon een andere kleur en doe je die ‘eroverheen’. Een stuk goedkoper én eenvoudiger dan in werkelijkheid testen. En let maar op; de kleurencombinaties leiden tot verrassende mogelijkheden.

Download de Paint Tester Pro-app

Flexa Visualizer

Met de Flexa Visualizer-app test je de honderden kleuren van Flexa via een live modus direct op je scherm. Zo ben je er zeker van dat de kleuren die je uitgekozen hebt ook daadwerkelijk bij elkaar passen. Ontwikkel een perfect kleurpalet en test het meteen. Gebruik de live modus als je direct de transformatie wilt zien of sla het beeld op als foto of video. Experimenteren maar!

Lees verder onder de advertentie

Download de gratis Flexa Visualizer-app

Muurverf Tuscan Red van Little Greene, per liter € 49,- (De Ru). Laken € 12,99, grijs dekbed € 49,99, beige dekbed € 49,99, oranje kussen met kwasten € 9,99, egaal oranje kussen € 7,99, plaid met diverse kleuren € 39,99, handdoek € 9,99 (H&M Home). Oranje kussen met rafels € 75,- (Brecht Murré Atelier). Verwassen oranje kussen € 35,-, kamerscherm € 87,95 (De Weldaad). Kussen met bloemenprint € 24,95 (HK Living). Eenpersoons hemelbedlaken € 180,- (Archive Store). Nachtkastje € 678,- (Homestede). Mok € 24,95, bord € 35,-, oranje bakje € 19,95 (MaisonNL). Houten lamp € 125,- (Neef Louis). Poef met franjes € 169,-, Marokkaanse manden klein € 39,-, groot € 79,-(Household Hardware). Wasbak met badkamerkast, prijs op aanvraag, kraan € 100,- (Jan van IJken Oude Bouwmaterialen). Zeep € 9,99 (Pieter & Tosch). Kapstok vanaf € 45,- (Combitex). Pet € 24,95, broek € 44,95, top € 44,95 (Things I Like Things I Love). Tas € 219,99, jas € 379,99, trui € 99,99 (Fabienne Chapot). Plant privébezit. Beeld JA | vtwonen 09-2018 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld JA | vtwonen 09-2018 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans

“Honderden kleren testen op je telefoon? Met deze apps kan het. Handig.”

Lees verder onder de advertentie

Verf

De Verf-app van Rolsma Lijnolieverven is de eerste app speciaal voor duurzame verf. Met deze app heb je altijd een verfhandboek en de Rolsma verfwaaier bij de hand. In de app vind je informatie over hoe je bepaalde ondergronden het best schildert, reparaties uitvoert en tips en advies over schilderen met lijnoliefverf. Natuurlijk blijven ook de voordelen van lijnolieverf niet onbesproken. Lijnolieverf is duurzaam, verantwoord en biologisch afbreekbaar.

Download gratis de Verf-app

ColorSmart by Behr™

Het Amerikaanse verfmerk Behr bestaat al sinds 1947 en is uitgegroeid tot een alom bekend verfmerk. Met de ColorSmart by Behr™ app zie je snel wat een paarse muur doet in bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer. Kies eerst een kleurgroep en daarna een bijbehorende kleur uit deze kleurgroep. De app toont een aantal suggesties voor paletten bij de door jou gekozen kleur. Waarbij je kunt kiezen uit een subtiel, warm, koud of modern palet. Vervolgens kies je een ruimte waarin je de kleuren wilt gebruiken. Je kunt kiezen uit de volgende ruimtes: keuken, slaapkamer, woonkamer, eetkamer, badkamer en de buitenkant van een huis. Selecteer een stijl en ga vervolgens zelf aan de slag met de kleuren.

Lees verder onder de advertentie

Maar er is meer! Zo upload je ook een eigen foto uit je library of maak je een nieuwe foto. De app zoekt dan bij deze foto de Behr Paint kleuren die er het dichtstbij komen. Je kunt kleurpaletten opslaan, de verkooppunten opzoeken in de storelocator en bewerkte foto’s delen via Facebook en Twitter.

Download gratis de Behr™-app

House Beautiful’s 500 + Favorite Paint Colors

Op zoek naar de perfecte kleur voor de woonkamer, eetkamer of slaapkamer? Kijk dan eens tussen de kleuren van de Ipad-app House Beautiful’s 500 + Favorite Paint Colors. De kleuren in de app zijn uitgekozen door de redactie van het tijdschrift House Beautiful. Blader door de 669 verfkleuren en sorteer op kleur, ruimte en stijl. Lees wat interieurontwerpers zeggen over de verschillende kleuren en hoe je ze het beste gebruikt. Maak je eigen kleurstaal door je scherm te vullen met één kleur. In de House Beautiful’s Editors Picks vind je een selectie van de 10 populairste kleuren. Sla je favoriete kleuren op in de Paint Box. Kom je echt niet tot een kleurkeuze? Probeer dan ‘Your Color Personality’ en ontdek welke kleur het bij jouw past.

Lees verder onder de advertentie

Download de app House Beautiful’s 500 + Favorite Paint Colors voor $ 4,99 (alleen voor Ipad)

Online verftools

Wil je op je pc of laptop aan de slag met verftools die je helpen bij het kiezen van de juiste verfkleur? Lees dan het artikel ‘Online verven‘. Ga met de gratis online kleurtools aan de slag en bepaal zo welke kleurencombinatie in jou huis het beste past. Allemaal online, zonder dat er een lik verf aan te pas komt.

Durven met kleur

Wil je toch liever real live aan de slag? Stylist Frans Uyterlinde helpt je met jouw kleurkeuze. In de online workshops ga je ‘Back to School’ met vtwonen. Frans leert je moodboards maken en hoe je kleuren in jouw interieur toepast. Volg de workshop op vtwonen en doe mee!

Lees verder onder de advertentie

Shop kleurrijke items…

Bron: beeld 1: vtwonen 03-2019 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen | beeld 2: vtwonen 09-2018 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans