Strandgevoel: de 15 mooiste hotels aan zee

Strandhotel in Cadzand-Bad Beeld Eigen beeld Strandhotel
Beeld Eigen beeld Strandhotel

Met 450 kilometer is de Nederlandse kust uitgestrekt. Niet gek dus dat de mooiste hotels zich vestigen aan het strand, want zo zijn een lekkere stranddag en indrukwekkende zonsondergang nooit ver weg. Dit zijn maar liefst vijftien hotels waar het heerlijk vertoeven is aan zee – en het maakt niet uit of het zomer of winter is.

Lees verder onder de advertentie

1. Strandhotel Zoomers in Castricum

Alle fans van HKliving opgelet: bij Zoomers aan Zee is het een droom om te logeren. Het complete interieur heeft een HK-handtekening en als je niet van het uitzicht geniet, dan ben je wel aan het googelen waar alle accessoires en meubels van zijn. Dé interieurtip aan zee.

2. Miko bed/breakfast op Texel

De Koog mag dan nogal toeristisch zijn, Miko zit met zijn bed and breakfast precies aan de juiste kant met de zee pal voor de deur. Je hoeft alleen maar een klein stukje te wandelen door de duinen en ook dat is geen straf. Ontbijtmand mee en op avontuur!

Lees verder onder de advertentie

3. Duinhotel Tien Torens in Zoutelande

Het Zeeuwse Zoutelande heeft de meeste zonuren van ons land. Je hebt daardoor zomaar kans dat het hier als zomer voelt, terwijl het ergens anders nog fris is. Duinhotel Tien Torens is een duurzaam hotel dat letterlijk opgaat in de duinen. De inrichting in neutrale tinten is een verlengde van de duinen en het strand.

4. PuurZee in Wijk aan Zee

Dit is niet alleen een stijlvol hotel met dito kamers, maar tegelijk ook een van de beste restaurants in de verre omstreken van Wijk aan Zee. En als je zo dicht in de buurt van het water bent, dan kan het natuurlijk niet anders dan dat je hier de vis moet proeven.

Lees verder onder de advertentie

5. Hotel Oasis Punt-West in Ouddorp

Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ligt een resort dat ontstaan lijkt uit de omgeving. Oasis Punt-West heeft haar naam te denken aan het omliggende natuurgebied. Vanuit het hotel heb je uitzicht op het Grevelingenmeer, maar draai je je om, dan sta je meteen ook aan de Noordzee. Hier ben je bijna één met het water.

6. Inntel Den Haag Marina Beach in Scheveningen

Op de kop van de Scheveningse haven staat het imposante Inntell Hotel. Het uit glas opgetrokken gebouw geeft een wijds en geweldig uitzicht op de omgeving. Het is dus niet gek dat dit een van onze favoriete hotels aan zee is. Laat de toeristische boulevard achter je en richt je op de zuidkant van Scheveningen. Aan de haven is het altijd gezellig druk en het zuiderstrand is vooral bekend bij de locals.

Lees verder onder de advertentie

7. Strandhotel in Cadzand-Bad

Niet alleen het uitzicht, het hotel en het strand krijgen sterren in Cadzand-Bad, maar ook restaurant Pure C van sterrenchef Syrco Bakker. Het Strandhotel voelt als een ode aan het strand en de zee, want je ziet en voelt het overal in terug. Niet gek natuurlijk, want het interieur is van de geniale hand van ontwerper Piet Boon.

8. Beachhouse Hotel in Zandvoort

Hier verblijf je met de zee aan je voeten en een auto op het dak. De groene Defender is een overduidelijk herkenningspunt in de omgeving. Het Beachhouse Hotel ligt als een van de weinige hotels in de duinen van Zandvoort, waardoor je het ultieme strandgevoel krijgt bij een overnachting. Extra gezellig: het is heerlijk borrelen bij de beachclub onder het hotel.

Lees verder onder de advertentie

9. Badhotel Rockanje in Rockanje

Ze noemen zichzelf het stoerste hotel in de duinen en het interieur maakt dit zéker waar. In de kamers voelt het bijna alsof je logeert in een lodge middenin de bossen van Amerika, maar eenmaal buiten ruik je de Noordzee. Het duingras piept al tevoorschijn onder je hotelraam. Zin in een duik, maar even niet in het strand? Het zwembad staat van mei tot en met september tot je beschikking.

10. Poort Beach in Bloemendaal aan Zee

Aan de voet van het magnifieke natuurgebied Park Zuid-Kennemerland met uitzicht op zee ligt Poort Beach. We sjoemelen een klein beetje, want officieel zijn het appartementen, maar de bestemming is te mooi om over te slaan. Bijkomend voordeel is dat het naast Republiek Bloemendaal ligt, een van onze favoriete plekken aan het strand.

Lees verder onder de advertentie

11. Vesper Hotel in Noordwijk aan Zee

In een van de leukste badplaatsen van Nederland vind je meteen ook een van de leukste hotels aan zee. Vesper Hotel is een verfrissend wit tafereel aan de kust. Nog even geduld, want het hotel krijgt een complete renovatie én extra kamers. In 2024 ben je weer welkom. Dit adres is om op te slaan voor later.

12. blooming hotel in Bergen

Bij dit hotel ontsnap je aan de hectiek van het dagelijks leven. Het ruikt er naar bos, maar je voelt het zand al onder je voeten. Bij blooming hotel krijg je het beste van allebei. Het ligt ook nog eens in een van de fijnste kustplaatsen van ons land: Bergen.

Lees verder onder de advertentie

13. Boutique Hotel Charley’s in Westkapelle

Door naar het zuiden, want Zeeland heeft zoveel kustlijn dat het ook genoeg hotels voor op de lijst in huis heeft. Het kleine maar fijne Boutique Hotel Charley’s in Westkapelle is er zo een. In de zomer ontbijt je heerlijk op het terras van het restaurant en het hotel is maar op drie keer struikelen van het strand.

14. Oesterdam Resort

In de categorie ‘vrij nieuw en noemenswaardig’ staat dit resort op het eiland Tholen hoog op de lijst. Aan de ene kant geeft het hotel uitzicht op de Oosterschelde en aan de andere kant ligt het mooie Zoommeer. Hier geniet je van rust, ruimte én luxe, want de kamers hebben alles in huis voor een superdeluxe verblijf. Huur een boot en verken de omgeving vanaf het water of pak een terrasje, want het gezellige Bergen op Zoom ligt om de hoek.

Lees verder onder de advertentie

15. Hotel de Blanke Top in Cadzand-Bad

Nog zo’n charmant hotel in de Zeeuwse badplaats Cadzand-Bad is Hotel de Blanke Top. Het leuke van het hotel is dat het geschikt is voor een romantisch weekend weg, maar dat het net zo fijn is om met de kinderen te verblijven. Zie ze nog maar eens uit die knusse stapelbedden te krijgen.

Lees verder onder de advertentie