WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

8x een DIY voor koffie- en theeliefhebbers

Koffie- en theeliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan deze DIY’s. Aangezien het weer toch vaker meezit dan tegen in dit seizoen is het misschien tijd om een nieuwe hobby te nemen? Naast koffie of thee drinken natuurlijk. Of je maakt de perfecte combinatie: dit zijn de leukste DIY’s voor koffie-of theeliefhebbers.

Zelf onderzetter maken van tegels

Kopjes verven

Met de komst van een nieuw seizoen begint het bij ons meteen te kriebelen en krijgen we zin in het shoppen van nieuwe items voor in huis. Maar vergeet niet dat je ook je huidige spullen een nieuwe look kunt geven. We laten je hier graag zien hoe je met een beetje porseleinverf jouw thee- en koffiekopjes pimpt.

Mok met drip-effect

Het zogenaamde drip-effect geeft serviesgoed een nonchalant speels randje. En wat zo leuk is: je maakt het letterlijk in een handomdraai. In de video laten we je zien hoe je hem zelf maakt. Succes!

LEES OOK
Koffiebar aan huis: met deze items creëer je een verplaatsbare koffiecorner

Zelf servies maken

Op platforms als Pinterest en Instagram komen we het steeds vaker tegen: mensen die zelf aan het keramiek maken slaan. Logisch, want het is rustgevend en creatief werk én je houdt er iets moois aan over. Daarnaast kun je allerlei leuke items zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan mooie schaaltjes voor bijvoorbeeld theezakjes. Of een fijne koffiebeker. Bestaand servies kun je schilderen, maar je kunt natuurlijk ook je eigen set kleien. Keramieken doe je zo.

Extra genieten in bed

Als echte koffie- of theeliefhebber drink je vast met enige regelmaat een kopje in bed. Til dat op een fijne zondagmorgen naar een hoger niveau met dit handige bedtafeltje. Zeg maar gedag tegen koffie- of theevlekken in het beddengoed; op dit bedtafeltje inclusief mini-dienblad kun je alles kwijt. Nu rest nog één vraag: wie stapt uit bed om het ontbijt te maken?

LEES OOK
De leukste accessoires voor jouw theemoment

Houten onderzetters

Onderzetters komen altijd van pas, of ze nu voor een theepot, pan of wijnglas zijn. Ga niet voor een afgezaagd model, maar kies iets wat er ook zonder dat er iets opstaat een plaatje is om te zien. Extra leuk: deze unieke houten onderzetters maak je helemaal zelf.

Een andere variant

Je zet je koffie of thee erop om je tafel tegen kringen te beschermen, maar dat betekent niet dat ze niet gezien mogen worden: onderzetters. Leef je in deze DIY uit met lijntjes, streepjes, stipjes of kruisjes. Dat kan niet misgaan!

Uitserveren op tegels

Serveer koffie of thee voortaan extra gezellig uit op dit dienblad met tegels gemaakt van hout. Het is voor deze DIY extra leuk om een paar mooie tegels te scoren, want die maken het dienblad helemaal af. Ga voor een mooi design of bijvoorbeeld een marmerlook. Je kunt het dienblad zo groot maken als je wilt.

Melkkannetje met dubbelfunctie

Wabi sabi in optima forma, zo’n imperfect zelfgepimpt melkkannetje. Mooi en handig voor bij de koffie of als vaasje voor wat lentegroen.

Hebbedingetjes voor koffie- en theeliefhebbers…

nog meer: DIY