De leukste accessoires voor jouw theemoment

Theepot, Stenen siervorm op staander, lunchbord, klassieke theemok uit set met theepot, houten bordje, soepbord met ruitpatroon (loods5.nl). Meetlint (harlequin-lisse.biz). Kleine houten lepel uit set met bakje, linnen theedoek, (hm.com). Stenen voet (thewunderkammer.eu). Mok met kleurverloop van Wonki Ware (couleurlocale.eu). Gevlekt bord van HK Living (vtwonen.nl). Grote houten lepel HK Living (mooistoerwonen.nl). Beeld vtwonen 13-2019 | Styling Liza Wassenaar | Fotografie Alexander van Berge
Beeld vtwonen 13-2019 | Styling Liza Wassenaar | Fotografie Alexander van Berge

Lekker, gezond en een oneindige variatie aan smaken: we hebben het natuurlijk over thee. Nederland is een koffieland, maar er zijn ook genoeg theeleuten te vinden. Van een kopje in de morgen tot ’s avonds met een flinke mok neerploffen op de bank. Voor de echte fans zijn sommige accessoires gewoonweg onmisbaar voor een ontspannen theemoment.

Lees verder onder de advertentie

Orde in de chaos

Als theeliefhebber heb je vast een favoriete smaak. Toch is de kans groot dat je inmiddels een flinke theecollectie hebt verzameld. Je weet maar nooit welke smaak je gasten lekker vinden natuurlijk… Of je de theezakjes nou opbergt in de keuken of op een prominente plek in de woonkamer zet, een praktische theedoos is onmisbaar. Zeker als je een beetje orde in de theezakjes-chaos wilt scheppen. En als je ‘m dan toch in het zicht zet, dan kan ie maar beter mooi zijn.

LEES OOK
Waterkokers waar je warm van wordt (en je interieur ook)

Lees verder onder de advertentie

De (voor)bereiding van jouw theemoment

Simpelweg een theezakje in een glas of mok doen en er kokend water over gieten en voilà: je hebt een heerlijke kop thee. Pak je voor jouw theemoment liever echt uit? Dan kun je ook kiezen voor een theefilter. In een filter hebben theeblaadjes meer ruimte om aroma’s vrij te geven. Dat maakt de thee nóg lekkerder. Maak je thee voor een groter gezelschap? Dan is het altijd leuker om het te serveren in een mooie theepot. En als je wilt dat de thee extra lang warm blijft, zet de theepot dan op een handig theelicht.

LEES OOK
De salontafel van natuursteen maakt een comeback

Lees verder onder de advertentie

Onmisbare items

Onmisbaar voor een echte theeleut is natuurlijk een goed theeglas of leuke mok. Extra groot als je niet ontelbare keren op een neer wilt naar de waterkoker. Als je van sterke thee houdt, dan laat je het zakje gewoon in het water drijven. Juist niet zo dol op een sterke bakje? Zorg dan dat je altijd een schaaltje gereed hebt om het theezakje op kwijt te kunnen. En yes: ook die zijn er in allerlei leuke designs te vinden.

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

keuken inspiratie Alles wat je moet weten over de kokend water kraan

beeld vtwonen Beeld

keuken inspiratie Hebben: onmisbare items voor de keuken

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

styling 5x items om in te investeren

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

keuken inspiratie Het koffiezetapparaat schoonmaken met azijn, zo doe je dat

Bron: beeld: vtwonen 13-2019 | Styling Liza Wassenaar | Fotografie Alexander van Berge