Zo pimp je thee- en koffiekopjes met porseleinverf

Behang Black & Light met grafische bloemenprint, tafelblad beplakt met behang Atlantic (Eijffinger). Gele kunststof stoel, schragen (Ikea). Zwarte bureaulamp (Neef Louis). Witte Japanse theepot, zwart-witte pot papier-maché, witte pot met oren, vaas zwart-wit, doos, bord, kom zwart-witte stip, beker met streep (Loods 5). Beeld vtwonen 07-2018 styling Fietje Bruijn, fotografie Alexander van Berge
Beeld vtwonen 07-2018 styling Fietje Bruijn, fotografie Alexander van Berge

Met de komst van een nieuw seizoen begint het bij ons meteen te kriebelen en krijgen we zin in het shoppen van nieuwe items voor in huis. Maar vergeet niet dat je ook je huidige inboedel een nieuwe look kunt geven. We laten je hier graag zien hoe je met een beetje porseleinverf jouw thee- en koffiekopjes pimpt.

Lees verder onder de advertentie

Wat heb je nodig voor het schilderen met porseleinverf?

  • bakjes
  • alcohol
  • porseleinverf
  • kopjes die je wilt pimpen
  • kwasten in verschillende diktes
  • tape

Aan de slag

  • Voorbereiding: plak de bovenrand van het kopje af met de tape, zodat er geen verf op de rand belandt (tenzij dit natuurlijk de bedoeling is). Ook voorkom je hiermee dat er verf in het kopje zelf terecht komt. Nu kun je van start!
  • Stap 1: pak een bakje en doe daar de porseleinverf in. Gebruik meerdere bakjes als je verschillende kleuren wilt gebruiken. Doe daarna de alcohol in een apart bakje.
  • Stap 2: doop de kwast als eerste in de porseleinverf en daarna meteen in de alcohol. Daarna kun je beginnen met verven. Wees lekker creatief!

Tip: wil je een soort marmereffect creëren? Stip dan meerdere keren met de verf op plekken waar je al geweest bent. Dit kan ook met meerdere kleuren.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Blauw servies: ontdek de nieuwe vtwonen collectie

Is porseleinverf wel vaatwasbestendig?

Jazeker, als je het kopje na het schilderen ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden zet, zal de porseleinverf helemaal in het kopje trekken.

Toch liever nieuw?

Lees verder onder de advertentie

Lees verder…

beeld vtwonen Beeld

DIY 10 DIY’s om de thuiswerkplek een flinke upgrade te geven

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

DIY 3x DIY’s met zelfdrogende klei

beeld vtwonen Beeld

DIY 4 DIY-ideeën voor in de hal

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

DIY 5 DIY’s voor in de keuken

Bron: beeld: vtwonen 07-2018 styling Fietje Bruijn, fotografie Alexander van Berge

Lees verder onder de advertentie