Leercurve
Als er iets is wat je leercurve als ouder loodrecht doet stijgen, dan is het wel een kind met (onbewust) vernielzuchtige neigingen. Ik kijk dus wel uit dat ik een krat met houten blokjes in haar buurt laat slingeren. Onze vloer zou er in no time uitzien als Pointe du Hoc, een kustgebied in Frankrijk dat in de Tweede Wereldoorlog intensief is gebombardeerd en waar de diepe kraters nog steeds in het landschap zichtbaar zijn.
Idee geleend
Als je houten speelblokjes echter uit de buurt van kinderen met ram- en beukneigingen houdt, kun je er geweldige dingen mee doen. Tinta van het prachtige merk Woodchuck bijvoorbeeld, maakt er deze kransen mee. Dit vond ik zo'n geniaal idee, dat ik haar vroeg of ik het idee (weliswaar in een ander jasje) mocht gebruiken voor mijn blogposts voor vtwonen en Tinta was zo lief om hiermee in te stemmen. (Mocht je dus geen zin hebben in dit project maar wel zo'n krans willen bezitten, dan kan je hem kant-en-klaar bij haar kopen.)
Dit heb je nodig
Wil je er zelf een maken, dan heb je de volgende zaken nodig. Een houten hoepel (bijvoorbeeld van Alprovi), houten blokjes (daar hoef je niet lang naar te zoeken aangezien er hordes ouders zijn die die dingen naar de kringloop brengen), schuurpapier, schilderstape en wat restjes (grond)verf. Allereerst selecteerde ik de blokjes met de meest diverse vormen. Daarna schuurde ik van alle blokjes één kant (de kant die geverfd gaat worden) om ze erna te ontvetten met ammonia. Hierna plakte ik de blokjes rondom af met schilderstape. Omdat de blokjes vaak van onbehandeld hout zijn gemaakt, is het slim om de kant die je wil verven eerst in de grondverf te zetten. Ikzelf gebruikte hier spuitverf voor, dat gaat wat sneller dan het verven van ieder blokje apart.
Hoepel en blokjes
Hierna verfde ik steeds een groep blokjes in één kleur. Ook dat doe je heel gemakkelijk met gewone verf, of met restjes spuitverf. Verwijder, als de verf droog is, de tape en leg nu al die gekleurde blokjes los op de houten hoepel tot je tevreden bent over de volgorde. Hierna plak je de blokjes heel eenvoudig vast op de hoepel met houtlijm. Volg hiervoor de aanwijzingen op de fles. Wil je in grote lijnen zien hoe ik de krans maakte, dan kan je dat zien in deze stories op Instagram.
Oh Marie!
Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.
Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder