WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Helemaal on trend: DIY’s met ronde vormen

Ronde vormen blijven voorlopig nog wel even terugkomen in onze interieurs. Het is dan ook een fijne afwisseling met het vaak strakke lijnenspel in huis. Om ook op deze ronde wagon te stappen, hoef je niet per se diep in de buidel te tasten. Je kunt die ronde vormen ook gewoon zelf maken met deze DIY’s.

vtwonen 2020 DIY special 2 | sidetable vooraanzicht vierkant

Halve cirkels

Deze beauty van een wandplank maak je gewoon zelf. En die halve cirkels zijn niet alleen decoratief, ze zijn ook super praktisch. De ene helft dient als boekensteun, de andere als ophangsysteem. De DIY wandplank met ronde vormen maak je zo!

Side table met design-allure

Als je eenmaal begint met die decoupeerzaag, wordt een doorsnee sidetable in een handomdraai een designmeubel. Helemáál als je hem in zo’n chique natuurtint schildert. Hello DIY sidetable van je dromen! Enne deze sidetable heeft niet alleen de looks (ronde vormen zijn helemaal on trend), maar is ook gewoon erg praktisch.

Ronde eettafel

Hij is geschikt voor vier eters, of zes als het lekker knus mag. Gezellig is het sowieso aan een ronde eettafel. Je ziet iedereen en je kunt overal makkelijk bij. Zelf zo’n sfeervol meubel maken? Hier is de DIY ronde eetkamertafel!

Om door een ringetje te halen

Deze houten ringen verdienen een podium. Mooi helemaal solo, maar nog mooier met meer, helemaal als je kiest voor verschillende formaten én kleuren. Deze decoratieve houten ringen maak je zelf met behulp van de video. Succes!

LEES OOK
Waarom je ronde wanddecoratie nú in huis wilt halen

vtwonen 2020 DIY special 2 | ronde kruk van hout met tafellamp vierkant

Kleiner formaat

Voor een vriendin die aanschuift of als door je woonkamer reizende bijzettafel: zo’n DIY ronde kruk is overal inzetbaar. Een afgeleide van de DIY ronde eettafel, maar dan een formaat kleiner. Leuk om met elkaar te combineren. Of zet ‘m aan een prachtige ronde eettafel met getint zwart glas. Aan de slag!

Fijne wandlamp

Een sfeervolle lamp kunnen we altijd wel gebruiken. Al helemaal als het zo’n subtiele wandlamp is die door z’n basic uiterlijk bij elk interieur past, mét een ronde vorm natuurlijk. En weet je wat? Duik de servieskast in en maakde wandlamp van een bord helemaal zelf!

Ronde wandhaak

Als een macramé wandkleed nog een brug te ver is, is een wandhaak met geknoopte ring wel een leuke start van een – wie weet – nieuwe hobby. In elk geval is het een mindfull klusje én meteen een aanwinst aan de muur.

Bollen op tafel

Voor een chic gedekte tafel hoef je niet alles uit de kast te trekken. Een prachtige tafelloper is voldoende om de nodige finishing touch te geven. Deze unieke tafelloper dient als een kunstzinnig canvas voor elk diner.

LEES OOK
De vriendelijke woontrend waar we nog lang niet op uitgekeken zijn

Ronde vormen scoren…

nog meer: woontrends