DIY: praktische wandplank met halve cirkels

Kussen Dot Tufted van Ferm Living in kleur Sand/Black (vtwonen.nl). Dekbedovertrek en kussensloop in kleur Brick, deken Cinnamon, 100×140 cm van Garbo & Friends (archive-store.nl). Oplaadbare tafellamp Walnut in kleur Satin Brass (humblelights.com). Armbanden (zenza.nl). Memory book One Line a Day (hm.com). Meisje op schommel (dorimu.com). Overig privébezit. Beeld

Deze beauty van een wandplank maak je gewoon zelf. En die halve cirkels zijn niet alleen decoratief, ze zijn ook super praktisch. De ene helft dient als boekensteun, de andere als ophangsysteem. DIY wandplank!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld vtwonen 2020 DIY special 2
Beeld vtwonen 2020 DIY special 2

Connect the dots

Een plank is een plank, maar schroef je er een paar cirkels aan – of in dit geval twee helften van een snijplank – dan is het opeens een hoogsteigen muurornament. Dat heeft ie hier ook te danken aan de afwerking: juist een uitgesproken vorm als een halve cirkel wordt nog sterker in gitzwart of een andere contrasterende kleur.

Dit heb je nodig

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Lees verder onder de advertentie

Zo maak je het

  1. Zaag (of laat zagen in de bouwmarkt) uit een multiplexplaat een plank van 60×8 cm. Zaag de snijplank op ⅓ deel door.
  2. Bevestig het kleinste deel van de cirkel aan de onderkant van de plank, op zo’n manier dat ie gelijkloopt met de zijkant. Hierdoor kan de plank strak tegen de muur bevestigd worden. Zet de kleine cirkel vanaf de bovenkant van de plank vast met een paar houtschroeven. Plaats het grootste deel van de cirkel nu aan de andere kant van de plank, op zo’n 2,5 cm vanaf de rechterkant gemeten. Deze cirkel mag tegen de zijkant van de plank bevestigd worden.
  3. Plamuur de schroefgaten dicht en laat goed drogen. Schuur het geheel vervolgens licht op en schilder de plank.
  4. Bepaal waar de plank moet komen. Precies ter hoogte van de grote cirkel komt een stoelhoek aan de plank – die zie je straks niet omdat de cirkel ervoor zit. Bevestig eerst de stoelhoek aan de wand en dan aan de plank. Schroef aan de andere kant de kleine cirkel aan de muur vast. Even plamuren, dit deel opnieuw schilderen en klaar is je DIY wandplank.

Shop de stijl…

Bron: vtwonen 2020 DIY special 02 | Productie & Styling Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie