WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 feestelijke manieren om servetten te vouwen voor Kerstmis

Met Kerstmis mag je all out gaan. Of het nou om versieringen in de kerstboom gaat of om de tafelsetting voor een kerstdiner. Over dat laatste gesproken: mooie servetten mogen op een kersttafel uiteraard niet ontbreken. Til de tafelsetting naar een hoger niveau door servetten te vouwen voor Kerstmis.

wit tafelkleed servetten

Servetten vouwen in kerststijl

Servetten kun je op honderden manieren vouwen. Hoe leuk om dat tijdens kerst op een kerstige manier te doen? Zo zijn ze de finishing touch op een tafel gedekt met een mooi tafelkleed, servies, glazen en bestek. Met Kerstmis kan het niet gek genoeg.

Strik erom

We trappen af met een simpele variant. Ideaal als het vouwen je niet ligt, maar als je toch wilt dat de tafel extra mooi gedekt is. Je hebt wel een servetring nodig om deze servetten te vouwen, maar dan heb je ook wat. Gebruik een stoffen servet voor het mooiste effect.

Als een cadeautje

Het kerstdiner beginnen met een klein cadeautje voor iedereen doe je door servetten te vouwen in de vorm van een cadeau-enveloppe. Gebruik papieren servetten, daar blijft de vorm beter in zitten. Maak het extra feestelijk door er een klein extraatje, zoals een chocolaatje, in te verstoppen.

LEES OOK
De kersttafel dekken en versieren

Extra fancy

Ook leuk om het ornament te vervangen door bijvoorbeeld een kerstig chocolaatje of een zuurstok. Vooral als er ook kinderen aanschuiven. Gebruik voor deze vouwtechniek extra stevige en papieren servetten. Wel zo leuk als ze blijven staan totdat het kerstdiner begint!

Kerstboom in het klein

De kerstboom staat waarschijnlijk al in de kamer, maar hoe leuk om ‘m ook op een prachtig opgediend bord te krijgen? Je kunt zowel papieren als stoffen servetten inzetten, zolang je de bovenkant maar goed bevestigt. De paperclip is ook te vervangen door een mooi lint.

LEES OOK
Tafeldekken… hoe hoort het ook alweer?

buiten eten aan gedecoreerde tafel in de tuin

Om door een ringetje te halen

Zijn de vouwkunsten niet aan jou besteed? Dan kun je de servetten toch een makkelijke upgrade geven met behulp van een servetring. Of ga zelf aan de slag en maak deze leren servetringen. In combinatie met fijne stoffen servetten til je de tafelsetting naar een hoger niveau. Zo maak je het met een simpele toevoeging extra feestelijk én chic aan tafel. Laat dat kerstdiner maar komen!

Alles voor een feestelijke kerst…

nog meer: Wooninspiratie