WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Mijn gedachten maakten een sprongetje naar de komende feestdagen’

Nicolette Fox, de hoofdredacteur van vtwonen, zit sinds begin mei middenin een uitgestelde verbouwing. Hoewel ze zich destijds nog geen zorgen maakten of ze er warmpjes bij zouden zitten in december, komt de feestmaand nu toch wel heel dichtbij. Zou de eerste Kerst in hun ‘nieuwe’ huis dan toch nog op zich laten wachten?

Portretfoto Nicolette zittend op de bank

“Met kerst zouden we een groots

diner geven”

Verbouwing

Ach, met Kerst is het wel klaar, grapte de bouwopzichter. We startten onze verbouwing begin mei met het slopen van de garage. Dat bleek zo’n pittige klus dat het team er een beetje balorig van werd. Ik liet me door de grap niet van de wijs brengen. Natuurlijk zouden we er in december allang weer warmpjes bij zitten. Mijn gedachten maakten een sprongetje naar de komende feestdagen, de eerste Kerst In ons ‘nieuwe’ huis.

Kerstboom als blikvanger

Met al die extra vierkante meters hadden we eindelijk genoeg ruimte voor een joekel van een kerstboom en konden we, aan een lange, feestelijk gedekte tafel een groots familiediner organiseren. De boom werd dé eyecatcher met takken vol vintage ballen en kleurrijke figuren. De rest van de versiering zou ik eenvoudig houden. Voor de aanbouw kozen we sobere materialen als glas, beton en hout. Papieren slingers en guirlandes van dennengroen passen daar perfect bij. De aanbouw rook door het verse hout naar bos en in combinatie met dennengeur zelfs naar Kerst. Een sidetable vol kaarsen maakte de decembersfeer helemaal af. 

Toch geen grap?

Maar de grap van destijds is niet zo grappig meer. Door problemen met de levering van het hout voor de wanden en het dak zijn ze niet verder gekomen dan een betonnen plaat achter het huis en ligt de verbouwing al maanden stil. Of het met Kerst klaar zal zijn, is nog maar de vraag. Het is volstrekt onduidelijk wanneer de bouw weer kan beginnen en het lijkt er eerder op dat die mega grote kerstboom nog een jaartje op zich laat wachten.

Positief bericht

Tenminste, dát was de stand tot aan exact een minuut geleden. Zojuist ontvingen we het bericht van de aannemer dat de leverdatum van ons ‘houten’ huis bekend is. Ik durf er bijna niet aan te denken, maar misschien ruikt het hier met Kerst toch naar vers hout, vermengd met de geur van dennengroen en kaarsvet. 

Fijne kerst, 

Nicolette

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

P.S. Op zoek naar interieurdeals voor jezelf of een kerstcadeau voor een ander? Houd tussen 22 en 29 november de vtwonen shop in de gaten voor onze fijne Black Friday Deals. 

LEES HET MAGAZINE
vtwonen nummer 12 ligt nu in de (digitale) schappen. Bekijk hier een sneak peek!

nog meer: Wooninspiratie