WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kerstboom weg? 3 alternatieven voor op die lege plek

Ben jij ook zo’n kerst-freak dat je het hele jaar uitkijkt naar het optuigen van de boom? Weken heb je er plezier van, maar aan al het goeds komt een eind. Ook aan de kerstboom. En dan blijft die lege plek achter… Niet voor lang, want wij hebben fijne kerstboom-alternatieven die de plek mooi opvullen.

Een grote plant

De kerstboom is zo fijn, omdat groen voor sfeer en warmte zorgt. Logische kerstboom-alternatieven zijn dus planten! Ga voor een XL plant die de lege plek van de kerstboom in z’n geheel opvult. Weet je niet welke kamerplant voor jou geschikt is, check dan even dit artikel waarin we de 5 mooiste grote kamerplanten op een rij zetten.

Een wandkleed

Is de kerstboom eruit, kijk je vervolgens tegen een saaie, lege muur aan. Niet gezellig. Hang een mooi wandkleed op om de leegte op te vullen. Een doek van stof dempt geluid (roep maar eens ‘joehoe’ in de woonkamer als je kerstboom foetsie is) en zorgt ook voor een knus gevoel. Liever geen wandkleed aan de muur? Een collage van fotolijsten doen het ook hartstikke goed als kerstboomvervanger.

Een sfeervolle lamp

Niet alleen het groen, maar ook die kerstlampjes mis je als de boom de deur uit is. Het licht is niet te fel en niet te zacht: precies goed. Is de boom eruit, zet er dan een vloerlamp voor in de plaats. Zo heb je toch een plek met mooi, warm licht. Zoals je het al die weken voor en tijdens kerst gewend was.

Kerstboom-alternatieven…

nog meer: Wooninspiratie