Bloemstukken decoreren voor Pasen: zo kies je jouw stijl

Bijzettafel Marktplaats, stoeltjes HKliving. Kan The Fine Store, koppen HKliving, glas Serax, glazen karaf Ferm Living. Bestek Daniel van Dijck. Schaal H&M Home, gele kommen vintage. Houten schaal H&M Home, kommen in houten schaal J.C. Herman Ceramics.  Beeld vtwonen TUIN special 3 | Styling Theo-Bert Pot, Jelle Van de Schoor | fotografie Theo-Bert Pot | tekst Cathelijne van Wingerden
Beeld vtwonen TUIN special 3 | Styling Theo-Bert Pot, Jelle Van de Schoor | fotografie Theo-Bert Pot | tekst Cathelijne van Wingerden

Een bos bloemen in huis is altijd goed. Ook met de paasdagen mag een vers boeket niet ontbreken. Het is namelijk een instant sfeermaker in huis. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Bloemstukken voor Pasen stel je heel mooi zelf samen. En met deze tips weet je zeker dat het boeket altijd prachtig wordt!

Lees verder onder de advertentie

Typische paaskleuren

Of je nou wel of geen paasontbijt organiseert met de Paasdagen, de kans is groot dat je het huis vast wel in de sfeer van het voorjaar brengt. Een kleur die de feestdag kenmerkt is onder andere geel, van lichtgeel tot knalgeel en ook okergeel past er prima bij. Kleuren als pastelroze, grasgroen, lila, lichtblauw en wit misstaan zeker niet.

Handige styleregel

Ga je zelf aan de slag met Pasen en bloemstukken decoreren? Dan is het slim om deze kleuren in je achterhoofd te houden bij het samenstellen. Om zeker te zijn van een boeket dat zowel stijlvol als kleurrijk is, hanteer je de 60-30-10 regel. Kies één hoofdkleur die de basis vormt van jouw boeket, voeg een accentkleur bij die 30 procent van het boeket opvult en maak het af met een finishing touch in nóg een subtiele kleur. Zo oogt het in balans en voorkom je dat het té druk en daarmee clownesk voelt.

LEES OOK
Paasboom versieren? Zo style je de takken op unieke wijze

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

“Kies voor maximaal drie kleuren, voor een rustig maar speels boeket”

Kleur bekennen

Pasen staat voor nieuw leven, zowel in de natuur als in huis. Laat dat zien met een weelderig bloemstuk in frisse lentekleuren. Neem bijvoorbeeld de roze tulp als basis en voeg een speelse narcis als accentkleur toe. Maak het bloemstuk af met meerdere frisse groene kleuren en het interieur ademt direct het lentegevoel.

Lees verder onder de advertentie

Minimalistisch boeket

Liever een ingetogen boeket voor een minimalistischer gevoel? Ook dat kan wanneer je ervoor kiest om zelf Pasen bloemstukken te decoreren. Een witte tulp oogt sereen en doet tegelijkertijd gelijk denken aan Pasen. Voeg een ingetogen kleuraccent in bijvoorbeeld zachtgeel of pastelroze toe en accentueer de minimalistische look met houten of glazen paasdecoratie. Papieren paaseieren passen er ook heel goed bij en zijn nog een grote trend ook.

Design woonstijl

In een design interieur gedijt een bloemstuk ook prima. Kleuren die bij deze woonstijl passen zijn zwart, grijs, roze, groen en felle tinten. Deze kleuren kun je gewoon doorvoeren in het bloemstuk. Maak een statement in de woonkamer met een kleurrijk exemplaar vol felle kleuren in een strakke bloempot of vaas. Zo voeg je speels een vleug Pasen in een design interieur toe, zonder het te romantisch te laten ogen.

Meer inspiratie voor de Paasdagen

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

DIY DIY: maak je eigen paasdecoratie met deze vtwonen printables voor Pasen

beeld vtwonen Beeld

Inrichting-styling Aan tafel! Smaakvolle tafeldek-ideeën voor Pasen

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

vtwonen college: kleur in huis met Fietje

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

DIY Paasboom versieren? Zo style je de takken op unieke wijze

Bron: vtwonen tuin special 3 | styling Theo-Bert Pot, Jelle Van de Schoor | fotografie Theo-Bert Pot | tekst Cathelijne van Wingerden