WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: ruim wonen in een studio

Nu we zó veel binnen zitten lijken de muren haast op ons af te komen. Al helemaal als je huis bestaat uit één doorlopende ruimte. Gelukkig zijn er genoeg manieren om toch ruim te wonen in een studio. Zoals bij Friederike; met knusse hoeken, meerdere zitgedeeltes en een bed buiten het zicht. En dat allemaal in 32m2!

vtwonen 02-2021 | woonkamer van studio met hoge gordijnen
Vloer eiken lamelparket van Stox, muurverf Jofel van Praxis, gordijnen Veneta. Eettafel en stoelen Loods 5, theepot Arzberg, mok kringloop. Lamp Van Ons, Schilderij Tagotee
vtwonen 02-2021 | bed in studio met opslagruimte onder het bed
Bed, kussens en vakkenkast Ikea. Beddengoed Hema, sprei Made. Hangplant, bloempot, waxinehouders De Balkonie. Nachtlamp Made.

1. Royale gordijnen

Met gordijnen van vloer tot plafond lijkt een ruimte hoger en ruimtelijker. Het geeft ook nog eens een royale sfeer. Twee vliegen in één klap!

2. Opbergen

Wie klein woont, moet slim zijn. Plaats bijvoorbeeld, voor extra opbergruimte, kasten onder het bed. Wanneer spullen uit het zicht zijn, is een ruimte minder rommelig en voelt het groter aan. Zo kun je ruim wonen in een studio!

BEKIJK DE VIDEO:
Ruimte creëren in een klein huis

vtwonen 02-2021 | wandkast in studio met planten en stoel
Vakkenkast Ikea, kruk KidsDepot, vloerkleed Volero, vloerlamp Made, stoel tweedehands. Vaas op kruk en bloempotten De Balkonie. Vaas in vakkenkast kringloop.
vtwonen 02-2021 | woongedeelte en keuken
Eettafel en stoelen Loods 5, theepot Arzberg, mok kringloop. Stoel tweedehands. Plafondlamp, schapenvacht , vakkenkast en keuken Ikea. Prullenbak Brabantia, weegschaal kringloop, pan De Padova. Herkomst marmeren snijplank onbekend, houten snijplank The Maker Store. Handdoek Hema, flesjes en kaars Mondo Mediterraneo.

3. Weg-is-bed

De hele dag tegen het bed aankijken werkt niet echt motiverend. Om het slaap- en woongedeelte te scheiden werkt een open vakkenkast met veel planten. Zo’n groene muur is ook nog eens goed voor de concentratie en inspiratie.

4. Kamers maken

Door de meubels strategisch neer te zetten verdeel je de open ruimte in meerdere hoeken. Een woon-, eet- en slaapgedeelte. Zo lijkt het haast alsof je verschillende kamers in de studio hebt. 

LEES OOK:
Een studio indelen: zo pak je het aan

nog meer: Wooninspiratie