WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slimme woontruc: de beste plekken voor een roomdivider

Een roomdivider is ideaal als je een ruimte in huis wilt opdelen zonder een verbouwing en de bijbehorende rompslomp. Met een roomdivider splits je een ruimte in tweeën en geef je ‘m meerdere functies. Die truc kun je in allerlei ruimtes toepassen.

wit bed achterwand
Verf bedombouw kleur Coffee Cream (pure-original.nl). Kettingen (stories.com). Linnen pyjama, bruine ochtendjas (hm.com). Grote tas van Studio Noos (zoenvoorgust.be). Karamelkleurige katoenen tas (fishonthemoon.com). Overig privébezit.

Slimme ruimteverdelers

Zoek je naar een slimme oplossing om een ruimte in tweeën te verdelen? Bijvoorbeeld als je door ruimtegebrek een slaapkamer en studeerkamer ineen hebt en deze functies wilt scheiden. Of omdat je een lange, smalle woonkamer wat gezelliger wilt maken. Dan is een roomdivider een makkelijke en mooie manier om dit te realiseren.

Een roomdivider is vaak een verrijdbare scheidingswand of een dichte of open kast, die je aan twee kanten kunt benutten. Ook kun je een kamerscherm of harmonicadeur gebruiken om een kamer op te delen. En wat dacht je van een groene scheiding van kamerhoge planten?

grijze kast

Roomdivider in de woonkamer

Een dichte kast kan als scheidingswand functioneren om zo verschillende functies in een grote woonkamer te benadrukken. Dit liet vt-stylist Fietje zien in deze make-over. De huiskamer van Marloes en Paul was één groot vierkant en Fietje wilde graag dat er meer hoekjes ontstonden. Door het plaatsen van een kast werd de werkruimte deels afgescheiden van de woonruimte. 

LEES OOK
Ruimteverdelers: deze items kun je inzetten als roomdivider

roze muur kast

In de metamorfose van de woonkamer van Lisanne en Jelle werd een open kast gebruikt om de kamer op te delen. Mét een gezellige plek voor de poes.

Roomdivider in de slaapkamer

In een grote slaapkamer of op een grote zolder kan een scheidingswand zorgen voor meer sfeer, maar ook voor een opgeruimde kamer. Dat laat onderstaande zelfmaker van klusduo Kim en Richard zien. De roomdivider biedt aan de ene kant ruimte voor alles wat je in bed bij de hand wilt hebben, zoals een leeslamp, boek en bril. Aan de achterkant hang je aan de haakjes je badjas en kleding.

bed achterwand

Ruimte verdelen in de kinderkamer

Een roomdivider kan in een kinderkamer de oplossing zijn om rondslingerende spullen of kleding een plekje uit het zicht te geven. Ook kan het kinderen in een gedeelde slaapkamer wat privacy geven. Dit kinderbed met kast zorgt voor rust in de kamer en verdeelt de ruimte meteen in een slaap- en speelgedeelte.

witte kast

Groene ruimteverdeler

Max en Guido van StudentDesign delen op hun platform inspirerende, innovatieve en duurzame ontwerpen gemaakt door studenten. Zo ook Hekk, een multifunctioneel kamerscherm: je kunt er textiel doorheen rijgen of ‘gewoon’ gebruiken in zijn houten eenvoud. Voor degenen met groene vingers is het mogelijk om er een klimplant tegenaan te laten groeien.

GEEF JE OP VOOR VTWONEN COLLEGE
Slim indelen

Roomdividers shoppen…

nog meer: Woonhacks